притисни ентер »

Столтенберг попладнево официјално ќе му ја врачи поканата на Заев

Столтенберг попладнево официјално ќе му ја врачи поканата на Заев

На свеченост што ќе се одржи попладнево во новото седиште на НАТО во Брисел, на вториот ден од самитот на шефовите на држави или влади, членки на Алијансата, премиерот Зоран Заев ќе ја прими поканата за почеток на пристапни преговори со НАТО од генералниот секретар, Јенс Столтенберг. Столтенберг на прес конференцијата вчера потврди дека НАТО Алијансата

Поканата за НАТО денес ќе му биде врачена на премиерот Заев

Поканата за НАТО денес ќе му биде врачена на премиерот Заев

Официјалната покана со која Македонија треба да почне преговори за членство денеска генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на најголемиот воено-политички сојуз во светот. Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера на првиот ден на Самитот во Брисел одлучија да ја поканат Македонија

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера на првиот ден на Самитот во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство, а поканата официјално денеска генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на најголемиот воено-политички сојуз во светот. Со тоа се отвора

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера на првиот ден на Самитот во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство, а поканата официјално денеска генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на најголемиот воено-политички сојуз во светот. Со тоа се отвора

Самит на НАТО во Брисел-Македонија  поканета да почне пристапни преговори

Самит на НАТО во Брисел-Македонија поканета да почне пристапни преговори

Заклучокот за Македонија денеска  ќе биде усвоен како дел од финалното комунике на НАТО од страна на дваесет и деветмината шефови на држави или на влади присутни на состанокот на врвот. Вообичаено одлуката ја соопшти вчера  генералниот секретар кој уште нагласи дека зачленувањето ќе се случи откако земјава во целост ќе ги спроведе обврските од договорот

НАТО: Членството ви е на маса

НАТО: Членството ви е на маса

Брисел - Голем чекор за Македонија, беше коментарот во НАТО за одлуката на лидерите на земјите членки да ја поканат Македонија да почне пристапни разговори и да стане 30. членка на алијансата. Во НАТО се уверени дека во земјата ќе се сфати значењето на одлуката и дека граѓаните на Македонија ќе ја дочекаат и прифатат како можност за посветла иднина

Заев на свеченост ќе ја прими поканата за НАТО од Столтенберг

Заев на свеченост ќе ја прими поканата за НАТО од Столтенберг

На свеченост што ќе се одржи во новото седиште на НАТО во Брисел, на вториот ден од самитот на шефовите на држави или влади, членки на алијансата, премиерот Зоран Заев ќе ја прими поканата за пристапни преговори со НАТО од првиот човек на алијансата, Јенс Столтенберг. Настанот на примопредавањето ќе се одржи во 13 часот, по што Столтенберг и Заев ќе

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера на првиот ден на Самитот во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство, а поканата официјално денеска генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на најголемиот воено-политички сојуз во светот. Со тоа се отвора

Столтенберг попладнево официјално ќе му ја врачи поканата на Заев

Столтенберг попладнево официјално ќе му ја врачи поканата на Заев

На свеченост што ќе се одржи попладнево во новото седиште на НАТО во Брисел, на вториот ден од самитот на шефовите на држави или влади, членки на Алијансата, премиерот Зоран Заев ќе ја прими поканата за почеток на пристапни преговори со НАТО од генералниот секретар, Јенс Столтенберг. Столтенберг на прес конференцијата вчера потврди дека НАТО Алијансата

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Македонија поканета во НАТО, претстои период на исполнување на обврските

Лидерите на 29-те земји членки на НАТО вчера на првиот ден на Самитот во Брисел одлучија да ја поканат Македонија да почне преговори за членство, а поканата официјално денеска генералниот секретар Јенс Столтенберг ќе му ја врачи на премиерот Зоран Заев на свечена церемонија во седиштето на најголемиот воено-политички сојуз во светот. Со тоа се отвора