притисни ентер »

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

Депозитите на граѓаните во банките се сигурни и постои простор за загриженост, а прогласувањето на вонредната состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење, порачуваат од Народната банка. Оттаму велат дека заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на

НБ: Депозитите се сигурни и најбезбедни во банките

НБ: Депозитите се сигурни и најбезбедни во банките

Оттаму велат дека заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на вонредната состојба. Појаснуваат дека и во вонредна состојба, за депозитите се пресметува и добива камата, во согласност со договорот што клиентот го има со банката или штедилница, како што важат и сите други

Народна банка: Депозитите се најбезбедни во банките и штедилниците!

Народна банка: Депозитите се најбезбедни во банките и штедилниците!

Прогласувањето на вонредна состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење. Заштедите и во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на вонредната состојба. Дополнително, напоменуваме дека и во вонредна состојба, за депозитите се пресметува и добива камата, во согласност

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

Парите што граѓаните ги чуваат и штедат во банките се безбедни и сигурни, а за нив банките ќе ги плаќаат истите камати кои се наведени во договорите, и тука нема промени, велат од Народната банка. Оттаму велат дека депозитите се сигурни, а прогласувањето на вонредна состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење. „Заштедите и во

НБ до граѓаните: Парите во банка ви се најсигурни!

НБ до граѓаните: Парите во банка ви се најсигурни!

Користењето на готовината во овој период е опасно по здравјето, плаќањата да се вршат со платежни картички или преку сервисите за електронско и мобилно банкарство, апелираат од НБ. Заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците. Тие го имаат истиот статус како пред прогласувањето на вонредната состојба. -Не постои простор за

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

Депозитите на граѓаните во банките се сигурни и постои простор за загриженост, а прогласувањето на вонредната состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење, порачуваат од Народната банка. Оттаму велат дека заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

Депозитите на граѓаните во банките се сигурни и постои простор за загриженост, а прогласувањето на вонредната состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење, порачуваат од Народната банка. Оттаму велат дека заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

НБ: Депозитите сигурни, во вакви околности најбезбедни се во банките

Депозитите на граѓаните во банките се сигурни и постои простор за загриженост, а прогласувањето на вонредната состојба не подразбира промени во процесот на банкарското работење, порачуваат од Народната банка. Оттаму велат дека заштедите во вакви околности се најбезбедни во банките и штедилниците и го имаат истиот статус како пред прогласувањето на