притисни ентер »

Парламентот на Украина го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Парламентот на Украина го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот Парламент, Врховната Рада денеска ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за раскинување на Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија. – Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде раскинат на 1 април 2019 година, се наведува во образложението на предлогот

Украинскиот парламент го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот парламент го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот Парламент, Врховната Рада денеска ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за раскинување на Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија. – Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде раскинат на 1 април 2019 година, се наведува во образложението на предлогот

Врховниот совет одлучил: Украина и Русија повеќе не се пријатели! Воените бродови добиле дозвола да пукаат

Врховниот совет одлучил: Украина и Русија повеќе не се пријатели! Воените бродови добиле дозвола да пукаат

Украинското собрание одлучило дека нема да го продолжи Договорот за пријателство и соработка со Русија по 1-ви април 2019-та година. Документот на заседанието денес го поддржале 227 пратеници, каде е потребен минимум од 226 гласови. Претседателот на Украина, Петро Порошенко, во понеделникот на парламентот му го предал нацрт законот за раскинување на

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Украинската Врховна Рада ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. „Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1. април 2019 година“, се наведува во соопштението за предлогот, а пренесе руската агенција „Тасс“. Агенцијата

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Украинската Врховна Рада ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. „Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1. април 2019 година“, се наведува во соопштението за предлогот, а пренесе руската агенција „Тасс“. Агенцијата

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Украинската Врховна Рада ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. „Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1. април 2019 година“, се наведува во соопштението за предлогот, а пренесе руската агенција „Тасс“. Агенцијата

Украинскиот парламент ја поддржа одлуката на претседателот да го прекине Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот парламент ја поддржа одлуката на претседателот да го прекине Договорот за пријателство со Русија

Украинската Врховна рада ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. „Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1 април 2019 година“, се наведува во соопштението за предлогот, пренесе Тасс . Агенцијата наведе дека

Парламентот на Украина го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Парламентот на Украина го поддржа раскинувањето на Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот Парламент, Врховната Рада денеска ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за раскинување на Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија. – Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде раскинат на 1 април 2019 година, се наведува во образложението на предлогот

Ќе се укине договорот за пријателство со Русија: Украинскиот парламент со поддршка за одлуката на Порошенко

Ќе се укине договорот за пријателство со Русија: Украинскиот парламент со поддршка за одлуката на Порошенко

Украинскиот парламент, Врховна рада, ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. – Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1 април 2019 година. – се наведува во соопштението за предлогот, пренесе Тасс. Агенцијата

Украина го раскина Договорот за пријателство со Русија

Украина го раскина Договорот за пријателство со Русија

Украинскиот Парламент, Врховната Рада денеска ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за раскинување на Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија. -Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде раскинат на 1 април 2019 година, се наведува во образложението на предлогот.

loading...
Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Парламентот го поддржа Порошенко во намерата да го укине договорот за пријателство со Русија

Украинската Врховна Рада ја поддржа одлуката на претседателот Петро Порошенко за укинување на договорот за пријателство, соработка и партнерство со Русија. „Договорот за пријателство, соработка и партнерство меѓу Украина и Русија ќе биде укинат на 1. април 2019 година“, се наведува во соопштението за предлогот, а пренесе руската агенција „Тасс“. Агенцијата

Русија делумно го одблокира преминот за украински бордови

Русија делумно го одблокира преминот за украински бордови

Тоа би можело да биде знак за намалување на напнатоста меѓу двете земји , што од минатата недела е причина за воспоставување воена состојба во десет региони во Украина. Пристаништата Бердјанск и Мариопол , кои се важни за украинскиот извоз , се делумно одблокирани од страна на Русија. Бродовите минуваат низ Керчкиот мореуз , кој Црното море го поврзува