притисни ентер »

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Германските парламентарци денеска го одбија предлог законот со кој се предвидува мнозинството граѓани да бидат потенцијални донори на органи, освен ако се против тоа, и наместо тоа изгласаа помалку радикален план за борба против недостигот на органи за пресадување. Германските лекари во моментов можат да трансплантираат органи само од лица кои официјално

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Германските парламентарци денеска го одбија предлог законот со кој се предвидува мнозинството граѓани да бидат потенцијални донори на органи, освен ако се против тоа, и наместо тоа изгласаа помалку радикален план за борба против недостигот на органи за пресадување. Германските лекари во моментов можат да трансплантираат органи само од лица кои официјално

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

– Германските парламентарци денеска го одбија предлог законот со кој се предвидува мнозинството граѓани да бидат потенцијални донори на органи, освен ако се против тоа, и наместо тоа изгласаа помалку радикален план за борба против недостигот на органи за пресадување. Германските лекари во моментов можат да трансплантираат органи само од лица кои официјално

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат донори на органи

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат донори на органи

Германските лекари во моментов можат да трансплантираат органи само од лица кои официјално дале согласност за тоа преку донорска картичка или тестамент. Германските парламентарци денеска го одбија предлог законот со кој се предвидува мнозинството граѓани да бидат потенцијални донори на органи, освен ако се против тоа, и наместо тоа изгласаа помалку

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Бундестагот го одби предлогот сите граѓани да бидат потенцијални донори

Германските парламентарци денеска го одбија предлог законот со кој се предвидува мнозинството граѓани да бидат потенцијални донори на органи, освен ако се против тоа, и наместо тоа изгласаа помалку радикален план за борба против недостигот на органи за пресадување. Германските лекари во моментов можат да трансплантираат органи само од лица кои официјално

Донирање органи: Моето срце ми припаѓа мене

Донирање органи: Моето срце ми припаѓа мене

До крупна реформа нема да дојде - германскиот Бундестаг го одби законскиот предлог кој требаше да го зголеми бројот на донатори на органи. И во иднина ќе биде потребна изрична согласност на потенцијалните донатори. Операцијата траела осум часа. Кога Оливер Вебер по еден ипол ден во вештачка кома конечно се разбудил, чувствувал нескротлива енергија