притисни ентер »

Анима Мунди: Бараме во ниту еден случај да не сe евтаназираат животни кои можат да бидат излекувани

Анима Мунди: Бараме во ниту еден случај да не сe евтаназираат животни кои можат да бидат излекувани

Резерват за трајна дислокација на кучиња, бројни и скапи тестрирања за кучињата несвојствени и за многу побогати држави, правна и материјална одговорност од хуманите граѓани кои со сопствени ресурси се грижат и помагаат на заедницата за бездомните кучиња и ловење на кучиња исклучиво во саати кога речиси сите спијат и никој не гледа – се дел точките

Советот на град Скопје в понеделник ќе ја презентира програмата за работа на ЈП „Лајка“

Советот на град Скопје в понеделник ќе ја презентира програмата за работа на ЈП „Лајка“

Град Скопје ги повика сите заинтересирани да дојдат идниот понеделник (17.02.2020) во 13часот во салата на Советот на градот на презентација на програмата за работа на ЈП Лајка. Во претходно објавената програма на сајтот на Град Скопје се вели: „Со спроведување на новата програма, ЈП Лајка ќе биде првата алка во синџирот за хумано решавање на проблемот

В понеделник во Советот на град Скопје ќе се презентира програмата за работа на ЈП „Лајка“

В понеделник во Советот на град Скопје ќе се презентира програмата за работа на ЈП „Лајка“

Град Скопје ги повика сите заинтересирани да дојдат идниот понеделник (17.02.2020) во 13часот во салата на Советот на градот на презентација на програмата за работа на ЈП Лајка. Во претходно објавената програма на сајтот на Град Скопје се вели: Со спроведување на новата програма, ЈП Лајка ќе биде првата алка во синџирот за хумано решавање на проблемот

Уште непочната со работа, „Лајка“ крена прашина во јавноста – Активистите обвинуваат за геноцид, директорката негира

Уште непочната со работа, „Лајка“ крена прашина во јавноста – Активистите обвинуваат за геноцид, директорката негира

Во програмата за работа на стационарот Лајка е предвидена еутаназија на кучиња со позитивен тест на парвовироза и штенечак, додека на кучињата кои ќе бидат позитивни на тестот на лишманија и срцев црв ќе им биде дадена шанса да бидат преземени во рок од 48 часа, по што и тие исто така ќе бидат еутанизирани. Откако Советот на Град Скопје вчера ја усвои

Уште не почна со работа, „Лајка“ крена прашина во јавноста – Активистите обвинуваат за геноцид, директорката негира

Уште не почна со работа, „Лајка“ крена прашина во јавноста – Активистите обвинуваат за геноцид, директорката негира

Во програмата за работа на стационарот Лајка е предвидена еутаназија на кучиња со позитивен тест на парвовироза и штенечак, додека на кучињата кои ќе бидат позитивни на тестот на лишманија и срцев црв ќе им биде дадена шанса да бидат преземени во рок од 48 часа, по што и тие исто така ќе бидат еутанизирани. Откако Советот на Град Скопје вчера ја усвои