притисни ентер »

Малолетнички веќе нема да шетаат по писти

Малолетнички веќе нема да шетаат по писти

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата „Керинг“ и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зима во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата „Керинг“ и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зима во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Малолетнички веќе нема да шетаат по писти

Малолетнички веќе нема да шетаат по писти

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата „Керинг“ и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зима во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата „Керинг“ и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зима во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата Керинг и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зимата во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Познатите брендови одлучија: Малолетните манекенки нема да бидат дел од нивните ревии

Познатите брендови одлучија: Малолетните манекенки нема да бидат дел од нивните ревии

Промените во светот на моделството ги изненадија сите, а посебно бидејќи доаѓаат од најголемите имиња на водечката модна сцена. Малолетните манекенки повеќе нема да ги носат моделите на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модните ревии, одлучила компанијата Керинг и навела дека таа одлука ќе почне да се применува од колекциите есен-зина за сезона

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Познати брендови одлучија малолетните моделки да не учествуваат во ревиите на познати дизајнери

Малолетните модели веќе нема да носат модели на Гучи, Сен Лорен и Александар Меквин на модни ревии, одлучи компанијата „Керинг“ и рече дека оваа одлука ќе почне да се применува од колекцијата есен-зима во сезоната 2020/2021 година. „Мораме да бидеме одговорни и да бидеме вистински примери во областа на луксузната мода. Се надеваме дека другите ќе го

Модните куќи ќе престанат да ангажираат малолетни модели

Модните куќи ќе престанат да ангажираат малолетни модели

Модните куќи обединети во француската групација „Керинг“ објавија дека ќе престанат да ангажираат малолетни модели за свои ревии и рекламни кампањи. Дел од оваа групација се брендови како „Гучи“, „Баленсијага“, „Сен Лоран“ и „Александер Меквин“ и новата политика ќе стапи на сила од сезоната есен/зима 2020/21. „Нашата компанија е свесна за влијанието