притисни ентер »

Возилата ќе добијат еколошки налепници, субвенции ќе има за набавка на електрични и хибридни возила

Возилата ќе добијат еколошки налепници, субвенции ќе има за набавка на електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска ја информираа јавноста за предложените законски измени со кои се предвидува воведување на еколошки налепници на возилата, односно за категоризација на сите возила што сообраќаат во нашата земја. Министерот Спасовски појасни дека планираните измени во регистарот

Сите возила ќе добијат налепници за да се знае колку загадуваат

Сите возила ќе добијат налепници за да се знае колку загадуваат

Embedded video for Сите возила ќе добијат налепници за да се знае колку загадуваат Државата повторно ќе субвенционира вградување плин во возилата. И оваа Влада ќе дава парична поддршка на граѓаните за набавка на нови еколошки автомобили, со цел поголема заштита на животната средина. Новиот закон за возила налага при техничкиот преглед секој автомобил

Загадувачите ќе се етикетираат, еколошките возила ќе се субвенционираат

Загадувачите ќе се етикетираат, еколошките возила ќе се субвенционираат

Со цел подобро справување со загадувањето, владата на Република Македонија на предлог на министерството за економија ги усвои законските промени со кои се предвидуваат еколошки налепници и субвенции за еколошките возила. Плус на тоа, ќе се субвенционира и конверзијата на возилата како погонско гориво да користат гас, како и замената со нови на старите

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста дека со предлог законските измени кои се подготвени да влезат во собраниска процедура, предвидуваат важни подрачја како што се сообраќајот и екологијата. „Како прв новитет е воведената

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста дека со предлог законските измени кои се подготвени да влезат во собраниска процедура, предвидуваат важни подрачја како што се сообраќајот и екологијата. „Како прв новитет е воведената

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста дека со предлог законските измени кои се подготвени да влезат во собраниска процедура, предвидуваат важни подрачја како што се сообраќајот и екологијата. „Како прв новитет е воведената

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат означени и со еколошка налепница за степенот на емисијата на штетни гасови што ќе ја покажува и зоната во која ќе можат да се движат. Тоа се предвидува со новиот Предлог закон за возила, што денеска

Бектеши и Спасовски: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Бектеши и Спасовски: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста со предлог законските измени кои се подготвени да влезат во собраниска процедура кои предвидуваат важни подрачја како што се сообраќајот и екологијата. „Како прв новитет е воведената

(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на својата денешна изјава за медиумите информираше за новите предлог-законски измени, кој тие ги предложиле и кој се подготвени да влезат во собраниска процедура. Спасовски посочи дека овие измени се дел од неколку важни подрачја што ја тангираат не само сферата на сообраќајот, туку и сферата

(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на својата денешна изјава за медиумите информираше за новите предлог-законски измени, кој тие ги предложиле и кој се подготвени да влезат во собраниска процедура. Спасовски посочи дека овие измени се дел од неколку важни подрачја што ја тангираат не само сферата на сообраќајот, туку и сферата

loading...
(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

(Видео) Спасовски: Предложените законски измени се, пред се, плод на барањата и на потребите на граѓаните

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски за време на својата денешна изјава за медиумите информираше за новите предлог-законски измени, кој тие ги предложиле и кој се подготвени да влезат во собраниска процедура. Спасовски посочи дека овие измени се дел од неколку важни подрачја што ја тангираат не само сферата на сообраќајот, туку и сферата

Налепници со различна боја ќе одредуваат кои возила смеат да сообраќаат кога е загадено

Налепници со различна боја ќе одредуваат кои возила смеат да сообраќаат кога е загадено

Со нови мерки Владата ќе се бори со загадувањето на воздухот. Еколошки налепници во зелена, жолта или црвена боја ќе добијат автомобилите во зависност од тоа колкави загадувачи се. Сегашените налепници за регистрација ќе бидат заменети со следното регистрирање на возилото. Со оваа мерка ќе им се остави можноста на локалните власти да одредат кои автомобили

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат означени и со еколошка налепница за степенот на емисијата на штетни гасови што ќе ја покажува и зоната во која ќе можат да се движат. Тоа се предвидува со новиот Предлог закон за возила, што денеска

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат означени и со еколошка налепница за степенот на емисијата на штетни гасови што ќе ја покажува и зоната во која ќе можат да се движат. Тоа се предвидува со новиот Предлог закон за возила, што денеска

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Бектеши: Со новиот закон за возила, се воведуваат еколошки налепници и субвенции за електрични и хибридни возила

Министерот за економија Крешник Бектеши и министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на средбата со здруженијата на такси превозници ја информираа јавноста дека со предлог законските измени кои се подготвени да влезат во собраниска процедура, предвидуваат важни подрачја како што се сообраќајот и екологијата. „Како прв новитет е воведената

Категоризација на возилата, наместо за регистрација, ќе се лепат еколошки налепници

Категоризација на возилата, наместо за регистрација, ќе се лепат еколошки налепници

Налепниците за регистрација на возилата, заминуваат во историја. На нивно место ќе се лепат зелени, жолти и црвени налепници, кои ќе покажуваат кое возило колкаво количество на штетни гасови испушта. Ќе има и одредени места каде возилата со црвените налепници нема да можат да се движат. „Пред вас ја споделувам веста дека Министерството за економија

Жолти табли и еколошки налепници за лиценцираните таксисти

Жолти табли и еколошки налепници за лиценцираните таксисти

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат означени и со еколошка налепница за степенот на емисијата на штетни гасови што ќе ја покажува и зоната во која ќе можат да се движат. Тоа се предвидува со новиот Предлог закон за возила, што денеска

(Видео) Со налепници во различна боја ќе се одредува кои возила ќе сообраќаат кога е загадено

(Видео) Со налепници во различна боја ќе се одредува кои возила ќе сообраќаат кога е загадено

Со налепници во зелена, жолта и црвена боја ќе се знае за секое возило дали и колку загадува. Оваа владина мерка ќе им овозможи на локалните власти да одредат кои автомобили можат, а кои не можат да сообраќаат во деновите со зголемено загадување и  тоа според бојата на еко налепницата. Со измените на Законот за автомобили, кои се доставени до Собранието,

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

Лиценцираните таксисти ќе се означуваат со жолти табли и еколошки налепници

На лиценцираните такси автомобили задолжително ќе се поставуваат жолти табли со што граѓаните ќе ги разликуваат од нелегалните превозници и сите ќе бидат означени и со еколошка налепница за степенот на емисијата на штетни гасови што ќе ја покажува и зоната во која ќе можат да се движат. Тоа се предвидува со новиот Предлог закон за возила, што денеска

Супер вест за сите: Секој што ќе купи ново возило, ќе добие субвенција?

Супер вест за сите: Секој што ќе купи ново возило, ќе добие субвенција?

На предлог на Министерството за економија, на последната седница на Влада беа усвоени измени за дополнување на Законот за возила. Според информациите кои ги објави ТВ21 со измените се воведуваат неколку новитети: Воведување на налепници за сите возила кои учествуваат во сообраќајот. Зелена боја (I категорија): Возила со европски емисиони стандарди