притисни ентер »

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

Најголемиот авион во светот, со распон на крилјата од 117 метри, успешно го изведе вториот тест-лет во Калифорнија. Авионот Roc на компанијата Stratolaunch има шест мотори од Boeing 747, а е дизајниран да понесе и лансира суперсонични летала во орбитата. Во текот на неодамнешното тестирање Roc постигна висина од 4.267 метри, со максимална брзина од

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

ФУТУРАМА „Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО) 6 минути 0 0 Најголемиот авион во светот, со распон на крилјата од 117 метри, успешно го изведе вториот тест-лет во Калифорнија. Авионот Roc на компанијата Stratolaunch има шест мотори од Boeing 747, а е дизајниран да понесе и лансира суперсонични летала во орбитата.

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

„Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО)

Најголемиот авион во светот, со распон на крилјата од 117 метри, успешно го изведе вториот тест-лет во Калифорнија. Авионот Roc на компанијата Stratolaunch има шест мотори од Boeing 747, а… Текстот „Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе вториот тест лет (ВИДЕО) е превземен од USB.mk . The post „Најширокиот“ авион на светот успешно го изведе