Падна испораката на Volkswagen во Кина поради коронавирусот

Во однос на истиот период минатата година, бројот на автомобили на сите брендови испорачани до најважниот индивидуален пазар на Фолксваген опаднал за 11,3 проценти. Во јануари, VW испорача 343.000 возила во Кина. Падот на испораките се одрази и во вкупните бројки, кои покажаа 5,2 проценти помалку испораки на автомобили на глобално ниво - вкупно 838