притисни ентер »

Швајцарките на масовни протести , бараат исти плати како мажите (ВИДЕО)

Швајцарките на масовни протести , бараат исти плати како мажите (ВИДЕО)

Жените , со светловиолетиви транспаренти излегоа со бебешки колички на протестен марш , а во Берн се застанаа во протестен собир пред зградата на парламентот. Пратеничките излегоа на 15 минути и облечени во виолетово им се приклучија на другите жени . Во Лозана протестите почнаа од ноќеска , каде жените околу полноќ се собраа пред катедралата , чија

Со напуштање на работните места и палење на градници, жени протестираа во Швајцарија

Со напуштање на работните места и палење на градници, жени протестираа во Швајцарија

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Во Швајцарија жените палеа градници во знак на револт

Во Швајцарија жените палеа градници во знак на револт

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

(ВИДЕО) Швајцарките на масовни протести, бараат исти плати како мажите

(ВИДЕО) Швајцарките на масовни протести, бараат исти плати како мажите

Швајцарките масовно излегоа на штрајк низ сите големи градиови во државата , во која протестите се исклучиво ретки и бараат исти плати како мажите. Жените , со светловиолетиви транспаренти излегоа со бебешки колички на протестен марш , а во Берн се застанаа во протестен собир пред зградата на парламентот. Пратеничките излегоа на 15 минути и облечени

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места Женева

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места Женева

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Швајцарките штрајкуваат за рамноправност

Швајцарките штрајкуваат за рамноправност

Жените во цела Швајцарија излегоа на протести барајќи исти плати со мажите и целосна рамноправност. Организатори на вториот национален Ден на жените по 1991 година се левичарските синдикалистки. Примањата на жените во Швајцарија се во просек за околу 20 проценти пониски отколку на мажите, припадничките на „понежниот пол“ во просек заработуваат 6491

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Швајцарија – Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Протест на жените во Швајцарија против половата нееднаквост

Протест на жените во Швајцарија против половата нееднаквост

Фото:ББС Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени низ Швајцарија денеска протестираа поради половата нееднаквост,сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите меѓу мажите и жените, како и повисоки примања за

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Протести во Швајцарија против половата нееднаквост на работните места

Со напуштање на работните места, улични прошетки и палење на своите градници на јавни места, илјадници жени ширум Швајцарија денеска го изразија своето незадоволство и протест поради половата нееднаквост во исплатата на платите, сексизмот и сексуалното насилство. Од овие први протести на Швајцарките по 28 години, е побарано изедначување на платите

Жените во Швајцарија на улица „излегуваат“

Жените во Швајцарија на улица „излегуваат“

Жените од сите сфери на Швајцарското општество во петок планираат да излезат на улиците ширум Швајцарските градови, со цел да привлечат внимание кон лошата репутација на нивната земја во одбраната на женските и семејните права. И покрај високиот стандард на живеење, Швајцарија заостанува зад другите развиени земји во плаќањето на работата на жените

Поговорки за мажите кои само жените би можеле да ги измислат

Поговорки за мажите кои само жените би можеле да ги измислат

Сите сме запознаени со богатството на поговорките, но овој пат ви пренесуваме некои најинтересни за мажите. Поговорки за мажите кои само жените би можеле да ги измислат. – Кога мажот би можел да биде и убав и интелигентен во исто време би бил женско. loading... – Ако одгледуваш маж, го одгледуваш само него, ако одгледуваш жена го одгледуваш целото