Иранската заблуда на финансиските пазари

Нуриел Рубини По атентатот на САД на иранскиот генерал Касем Сулејмани и првичната одмазда на Техеран против две ирачки бази во кои се сместени американски сили, финансиските пазари се префрлија во режим на мал ризик – цените на нафтата се зголемија за десет отсто, американските и глобалните капитални пазари паднаа за неколку проценти, а паднаа и приносите