притисни ентер »

Последниве шест години во Карпош секој трет ден се издавала по една дозвола за градба

Последниве шест години во Карпош секој трет ден се издавала по една дозвола за градба

Шест години по ред во општина Карпош се случува градежна експанзија. На терен се забележува изградба на нови објекти за домување, надградување на постојни објекти, бараки што стануваат неколкукатни згради, деловни објекти. Според податоците на Државниот завод за статистика, во периодот од јануари 2013 година до декември 2018 година издадени се вкупно