Ислами и Стојоски тргнаа по балкански подиум во Истанбул

Нашите најдобри спринтери Дрита Ислами и Јован Стојоски, предводени од селекторот на Кристијан Кајчевски, привршуваат со последните подготовки пред утрешниот настап на Балканското Првенство во главниот турски град Истанбул. Нашите атлетичари во силна конкуренција од 21 репрезентација - членки на Балканската Атлетска федерација, ќе истрчаат на тартанот