притисни ентер »

Превисоки кирии – германска социјална бомба

Превисоки кирии – германска социјална бомба

Ретко која тема ги возбудува Германците толку како кириите кои постојано растат. Зашто, речиси секој втор Германец живее како потстанар, пишува Дојче Веле . Додека Германскиот сојуз на потстанари на своето годишно собрание денеска на канцеларката Ангела Меркел ѝ го изнесува своето незадоволство поради вртоглавите кирии и немањето простор за домување

Превисоки кирии - германска социјална бомба

Превисоки кирии - германска социјална бомба

Ретко која тема ги возбудува Германците толку како кириите кои постојано растат. Зашто, речиси секој втор Германец живее како потстанар. Додека Германскиот сојуз на потстанари на своето годишно собрание денеска на канцеларката Ангела Меркел ѝ го изнесува своето незадоволство поради вртоглавите кирии и немањето простор за домување во државата, политичарите