притисни ентер »

Позната е најверојатната причина зошто коронавирусот ,,експлодира” на северот на Италија, една навика на младите е можниот ,,виновник”

Позната е најверојатната причина зошто коронавирусот ,,експлодира” на северот на Италија, една навика на младите е можниот ,,виновник”

ИЗВОР Скопје24 | март 24, 2020 Новите истражувања од универзитетот Оксфорд покажуваат дека причината за огромниот обем на епидемијата лежи во фактот дека голем дел од населението на северот на Италија го сочинуваат стари лица, кои честопати доаѓаат во контакт со младите. Во Италија, неколку генерации често живеат под ист покрив, што го „забрза“ ширењето