притисни ентер »

ГРИПОТ НЕДЕЛАВА ГИ ПОЛНИ АМБУЛАНТИТЕ: За три пати зголемен бројот на заболени, „епицентарот“ е во Струмица

ГРИПОТ НЕДЕЛАВА ГИ ПОЛНИ АМБУЛАНТИТЕ: За три пати зголемен бројот на заболени, „епицентарот“ е во Струмица

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Зголемен бројот на заболени од грип

Зголемен бројот на заболени од грип

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Зголемен бројот на заболени од грип

Зголемен бројот на заболени од грип

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана

Нови 583 заболени граѓани од грип, вкупниот број досега е 1.618

Нови 583 заболени граѓани од грип, вкупниот број досега е 1.618

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

За три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

За три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

Скопје, 16 јануари 2020 (МИА) – Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот

Расте бројот на заболени од грип во Македонија

Расте бројот на заболени од грип во Македонија

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје, која посочи

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

Скопје, 16 јануари 2020 (МИА) – Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип- изминатата недела регистрирани 583 заболени

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип- изминатата недела регистрирани 583 заболени

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип- изминатата недела регистрирани 583 заболени Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Регистрирани 583 заболени од грип за една недела

Регистрирани 583 заболени од грип за една недела

Во сезоната 2019/2020, вкупниот број заболени од грип изнесува 1.618. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје.

Се зголемува бројот на заболени од грип, минатата недела регистрирани 583 заболени

Се зголемува бројот на заболени од грип, минатата недела регистрирани 583 заболени

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Грипот во офанзива, над 500 нови заболени, најмногу во Струмица

Грипот во офанзива, над 500 нови заболени, најмногу во Струмица

Оваа сезона, вкупен број на заболени од грип изнесува 1.618 лица. Нови 583 случаи со заболувања слични на грип се пријавени во текот на 2-ра недела од 2020 година (06.01–12.01.2020), што е зголемување за 2,8 пати во споредба со минатата недела, кога имало 207 нови заболени, информираат денеска од Институтот за јавно здравје на РСМ. Бројот на пријавени

ГРИПОТ ЗЕМА СЕ ПОГОЛЕМ ЗАМАВ: За три пати зголемен бројот на заболени од минатата недела

ГРИПОТ ЗЕМА СЕ ПОГОЛЕМ ЗАМАВ: За три пати зголемен бројот на заболени од минатата недела

Посочи дека и покрај тоа што бројот на заболени значително се зголемил, тоа не е бројка која го поминува прагот на сезонската активност кога може да се каже дека веќе има вистинската сезона на грип. Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистрирани 583 заболени од грип, што

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

За речиси три пати зголемен бројот на заболени од грип, изминатата недела регистрирани 583 заболени

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Tри пати зголемен бројот на заболени од грип - изминатата недела регистрирани 583 заболени

Tри пати зголемен бројот на заболени од грип - изминатата недела регистрирани 583 заболени

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи

Грипот коси: Бројот на заболени е зголемен за три пати

Грипот коси: Бројот на заболени е зголемен за три пати

Регистриран е пораст на бројот на заболени од грип во државава. Изминатата недела (од 6 јануари до 12 јануари), се регистирани 583 заболени од грип, што е зголемување за речиси три пати споредено неделата пред неа кога беа регистрирани 207 случаи. Ова денеска го изјави денеска епидемиологот Гордана Кузмановска од Институтот за јавно здравје. Посочи