притисни ентер »

За Македонија и за несудениот дует со Тоше: Вака зборуваше Оливер Драгојевиќ

За Македонија и за несудениот дует со Тоше: Вака зборуваше Оливер Драгојевиќ

ЗА ИМЕТО Мајка ми познаваше луѓе кои се занимаваат со читање и пишување, па ги прашала за совет. За мојот покоен брат ѝ го предложиле името Аљоша. Рекле: „Нека се вика Аљоша и тоа нека биде за Исток и ако останат Русите. Во случај да дојде до промени, дајте му на другиот син западно име, па така станав Оливер. Така нѐ именувале во времето на Студената