притисни ентер »

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но театарот останува, опстојува

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Скопје, 27 март 2020 (МИА) – Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но театарот останува, опстојува

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но театарот останува, опстојува

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но театарот останува, опстојува

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

Снежана Конеска Руси со порака за Светскиот ден на театарот

– Театарот е лековит. Ослободува од страв, а ослободен од страв човек живее, се радува, создава, задоволен е. Задоволен човек оди во театар, се вели во македонската порака на актерката Снежана Конеска Руси напишана по повод Светскиот ден на театарот – 27 Март. Во пораката Руси истакнува дека генерации глумци заминуваат, но театарот останува, опстојува

Театарот е лековит!

Театарот е лековит!

Во времево во кое поради светската пандемија и мерките за превенција и заштита од корона вирусот ништо повеќе не е исто, во времево во кое принудно и сосема оправдано, впрочем како и сите други јавни настани, културата стана „виртуелна“, сосема разбирливи се напорите да се држи чекор со традицијата од „поранешниот живот“. И токму во едни такви услови,