притисни ентер »

Во Русија пронајден нов метод за откривање подморници

Во Русија пронајден нов метод за откривање подморници

Стручњаците на Криловскиот државен научен центар работат на принципиелно нов начин за детектирање подморници по трагата која нивните пропелери ја оставаат во водата. „Сега работиме на полињата на водената трага (бранувањето на водата од работата на пропелерите). Од моја гледна точка, тука се најголемите перспективи за откривање подморници, затоа што