притисни ентер »

(Видео) Откриен вирус десет пати поопасен од тој во Вухан

(Видео) Откриен вирус десет пати поопасен од тој во Вухан

Научниците открија нов вирус, за кој велат дека е десет пати поопасен од тој кој првпат се појави во кинескиот град Вухан. Иако е десет пати позаразен од кинескиот вид на коронавирус, мутацијата D614G остава доволно простор за антителата да реагираат на јадрото на самиот вирус. Со тоа го прават помалку опасен за луѓето, велат научниците. D614G е еден

(Видео) Откриен вирус десет пати поопасен од тој во Вухан

(Видео) Откриен вирус десет пати поопасен од тој во Вухан

Научниците открија нов вирус, за кој велат дека е десет пати поопасен од тој кој првпат се појави во кинескиот град Вухан. Иако е десет пати позаразен од кинескиот вид на коронавирус, мутацијата D614G остава доволно простор за антителата да реагираат на јадрото на самиот вирус. Со тоа го прават помалку опасен за луѓето, велат … Continue reading (Видео)

(ВИДЕО) НАУЧНИ ТВРДЕЊА – ОВОЈ КОРОНА ВИРУС Е 10 ПАТИ ПООПАСЕН ОД ОНОЈ ОД ВУХАН: Низ Европа владее моќна мутација но има и олеснителна околност!

(ВИДЕО) НАУЧНИ ТВРДЕЊА – ОВОЈ КОРОНА ВИРУС Е 10 ПАТИ ПООПАСЕН ОД ОНОЈ ОД ВУХАН: Низ Европа владее моќна мутација но има и олеснителна околност!

Иако е до десет пати поинфективен од кинескиот вид на коронавирус, мутацијата D614G остава доволно простор на антителата да реагираат на јадрото на самиот вирус, што го прави помалку опасен за луѓето. D614G е еден од најновите, но исто така и најраспространетите видови на новиот коронавирус. Тестирајќи на заморчиња, научниците од американските универзитети