Знаете ли зошто ви се случува некој мирис да мириса поинаку од првиот пат кога сте го почувствувале?

Во носот во просек има околу 400 рецептори, и тие од една до друга личност се разликуваат за скоро 30 проценти, тврдат научниците од американскиот центар  за хемиски мириси Monell во Филаделфија. Истиот мирис поинаку мириса на различни луѓе, а за се се „виновни“ рецепторите. И најмала промена во рецепторот значително го менува начинот на кој луѓето