притисни ентер »

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од Буџетот за болниците и медицинскиот кадар

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од Буџетот за болниците и медицинскиот кадар

„Мора да констатирам една работа дека добиваме различни изјави дали Буџетот е ликвиден и дали има доволно пари пред неколку дена слушнавме дека има одлична кондиција и дека блескаме, а сега слушаме дека фалат 1,3 милијарди евра, сега слушнавме и од Дамјан Манчевски дека фалат околу 2 милијарди евра во Буџетот, народот треба да знае што е вистината“,

Мисајловски: Нелогично е да се предлага кратење на плати во услови кога се ангажираат нови договорци

Мисајловски: Нелогично е да се предлага кратење на плати во услови кога се ангажираат нови договорци

Во вечерашната „Клик Плус“ на ТВ21 телевизија, потретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски, во врска со кратењето на платите на администрацијата истакна дека нелогично е да збориме за кратење на плати кога еден куп нови авторски договори се потпишуваат од страна на 65 државни институции. -Добиваме различни изјави деновиве пред неколку дена слушнавме

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од буџетот за болниците и медицинскиот кадар

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од буџетот за болниците и медицинскиот кадар

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од буџетот за болниците и медицинскиот кадар Во вечерашната „Клик Плус“ на ТВ21 телевизија, потретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски, истакна дека сите средства со коишто се може да се помогне треба да се пренаменат,а ставките за репрезентација и патувања

Мисајловски: Владата најавува кратење на платите во администрацијата, а се вработуваат нови луѓе

Мисајловски: Владата најавува кратење на платите во администрацијата, а се вработуваат нови луѓе

Потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски, вели дека додека владата најавува кратење на платите во администрацијата, истовремено склучува договори со многу институции. -65 институции потпишуваат нови договори за да се вработат нови луѓе. Oд каде потребата за тоа? Зошто се трошат 15 милиони денари во општина Гази Баба и 11 милиони денари во

Мисајловски: Власта ќе ги крати сите плати во администрацијата, а истата денеска потпиша договори за нови вработувања на неопределено

Мисајловски: Власта ќе ги крати сите плати во администрацијата, а истата денеска потпиша договори за нови вработувања на неопределено

Мисајловски: Власта ќе ги крати сите плати во администрацијата, а истата денеска потпиша договори за нови вработувања на неопределено Мора да констатирам една работа дека добиваме различни изјави дали буџетот е ликвиден и дали има доволно пари пред неколку дена слушнавме дека има одлична кондиција и дека блескаме, а сега слушаме дека фалат 1,3 милијарди

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од буџетот за болниците и медицинскиот кадар

Мисајловски: Се троши на репрезентации и патувања, наместо да се пренаменат средствата од буџетот за болниците и медицинскиот кадар

Во вечерашната „Клик Плус“ на ТВ21 телевизија, потретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски, истакна дека сите средства со коишто се може да се помогне треба да се пренаменат,а ставките за репрезентација и патувања сеуште не се кратат од буџетот. Мисајловски вели дека сите средства коишто можат да помогнат треба се пренаменат од буџетот, има ставки

Мисајловски: Власта ќе ги крати платите во администрацијата, а денеска потпиша договори за нови вработувања

Мисајловски: Власта ќе ги крати платите во администрацијата, а денеска потпиша договори за нови вработувања

Мора да констатирам една работа дека добиваме различни изјави дали буџетот е ликвиден и дали има доволно пари пред неколку дена слушнавме дека има одлична кондиција и дека блескаме, а сега слушаме дека фалат 1,3 милијарди евра, сега слушнавме и од Дамјан Манчевски дека фалат околу 2 милијарди евра во буџетот, народот треба да знае што е вистината?

Мисајловски: СДСМ сака да крати плати, а во исто време распишува оглас за вработување на административци

Мисајловски: СДСМ сака да крати плати, а во исто време распишува оглас за вработување на административци

Во вечерашната „Клик Плус“ на ТВ21 телевизија, потретседателот на ВМРО-ДПМНЕ Владо Мисајловски, во врска со кратењето на платите на администрацијата истакна дека нелогично е да збориме за кратење на плати кога еден куп нови авторски договори се потпишуваат од страна на 65 државни институции. -Добиваме различни изјави деновиве пред неколку дена слушнавме