Пченкарно-овесни мафини со сирење и спанаќ

Се матат јајцата, па се додаваат течностите и на крај сувите состојки. Спанаќот свеж се сечка, а сирењето се дроби. Количината е одокативна и по желба, а препорака е да си изберите некое посолено сирење. Секако, наместо спанаќ, кој љуби можи да стави и некое друго зеленило (штавеј, блитва и сл.). Одозгора по желба можи да ги спосипите со семиња. Јас