притисни ентер »

Се роди мало лемурче со име Младен

Се роди мало лемурче со име Младен

Во Скопската зоолошка градина вчера се роди првото машко бебе – лемур оваа година. Портпаролката на Зоолошката градина, Тина Мицковска, вели дека мајката и останатите лемури цело време се грижат за него. – Интерно, меѓу нас се шегуваме дека бебето ќе се вика Младен, бидејќи се роди два дена по Младенци – изјави Мицковска. Таа вели дека во овој период,

Во скопската зоолошка се роди лемурчето Младен

Во скопската зоолошка се роди лемурчето Младен

Во Скопската зоолошка градина вчера се роди првото машко бебе – лемур оваа година. Портпаролката на Зоолошката градина, Тина Мицковска, вели дека мајката и останатите лемури цело време се грижат за него. – Интерно, меѓу нас се шегуваме дека бебето ќе се вика Младен, бидејќи се роди два дена по Младенци – изјави Мицковска. Таа вели дека во овој период,

Фото на денот: Ново бебе во Скопје ЗОО

Фото на денот: Ново бебе во Скопје ЗОО

„Денеска се роди првото бебе лемур оваа година и на шега го крстивме Младен“, ни откриваат од Скопје ЗОО. Во скопската зоолошка градина има повод за славење. Семејството на лемурите се зголеми за уште еден член. „Денеска се роди првото бебе лемур оваа година. Денеска мајката и останатите лемури цел ден се грижат за него. На шала, интерно се шегуваме