притисни ентер »

Се моли Владата да не ги вознемирува непотребно антиваксерите

Се моли Владата да не ги вознемирува непотребно антиваксерите

ДИАНА М. МЛАДЕНОВСКА Објавата дека Владата на завчерашната седница ја прифатила предлог-програмата на Министерството за здравство за задолжителна имунизација на населението за 2021 година, се разбира, уште недочитана, им го крена притисокот на голем број припадници на оној дел од јавноста што смета дека вакцинирањето воопшто е голема, неретко, и опасна

Вакцината спасува, не убива

Вакцината спасува, не убива

Фактот дека нашите соседи почнаа да ги вакцинираат своите граѓани, а ние сѐ уште ги чекаме првите дози, не треба да загрижува. Вакцината ќе дојде. Она што загрижува е прашањето колку луѓе ќе се согласат да се вакцинираат? Светот почна да се вакцинира против коронавирус. Ја дочекавме конечно вакцината која ќе ја сузбие пандемијата и ќе го врати животот