притисни ентер »

Изложба на Зоран Арсовски во Ќустендил

Изложба на Зоран Арсовски во Ќустендил

Самостојна изложба на слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски-Бабата ќе биде отворена утре во Ќустендил. По успешното претставување на изложбата „Тектонски нарушувања“, која има вкупно 64 слики на овој уметник во бугарската престолнина Софија, поради големиот интерес и желба овој најнов опус на дела да биде виден и во помалите градови во

Самостојна изложба на слики на Зоран Арсовски – Бабата во Ќустендил

Самостојна изложба на слики на Зоран Арсовски – Бабата во Ќустендил

По успешното претставување на изложбата „Тектонски пореметувања” која брои вкупно 64 слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски – Бабата во бугарската престолнина Софија, на барање од љубителите на уметноста поради големиот интерес и желба овој најнов опус на дела да биде виден и во помалите градови во внатрешноста на Бугарија, изложбата ќе

Самостојна изложба на слики кумановскиот уметник Арсовски во Ќустендил

Самостојна изложба на слики кумановскиот уметник Арсовски во Ќустендил

По успешното претставување на изложбата „Тектонски пореметувања” која брои вкупно  64 слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски – Бабата во бугарската престолнина Софија, на барање од љубителите на уметноста поради големиот интерес и желба овој најнов опус на дела да биде виден и во помалите градови во внатрешноста на Бугарија изложбата ќе

Самостојна изложба на слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски – Бабата во Ќустендил

Самостојна изложба на слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски – Бабата во Ќустендил

По успешното претставување на изложбата “Тектонски пореметувања” која брои вкупно 64 слики на академскиот ликовен уметник Зоран Арсовски – Бабата во бугарската престолнина Софија, поради големиот интерес и желба овој најнов опус на дела да биде виден и во помалите градови во внатрешноста на Бугарија изложбата ќе биде отворена во градот Ќустендил на

ИНТЕРВЈУ со Дита Старова Ќерими: Располагаме со драгоцена колекција, со која би требало сите да се гордееме

ИНТЕРВЈУ со Дита Старова Ќерими: Располагаме со драгоцена колекција, со која би требало сите да се гордееме

Сосема нов и свеж дух во работата на НУ Национална галерија на Северна Македонија внесе Дита Старова Ќерими, која е директорка на установата од октомври 2015 година, а минатиот месец почна нејзиниот втор мандат. Крајот на 2019 година за Дита Старова Ќерими значеше почеток на вториот мандат на функцијата директор на Националната галерија. Професионална,