притисни ентер »

Настава без мобилни телефони во „Крсте Мисирков“ во Куманово

Настава без мобилни телефони во „Крсте Мисирков“ во Куманово

Учениците од основното општинско училиште „Крсте Мисирков“ од Куманово второто полугодие на часовите ќе останат без мобилните телефони. loading... Согласно, Кодексот на однесување на училиштето, од почетокот на второто полугодие, сите наставници и ученици за време на часовите мобилните телефони ќе ги ставаат во остава за телефони, односно прегради

Промени во врвот на глобалните пазари на паметни телефони

Промени во врвот на глобалните пазари на паметни телефони

Уште пред неколку години, Кина го надмина САД во однос на бројот на продадени телефони годишно, и таа во моментов претставува најголемиот светски пазар. Меѓутоа, минатата година САД го загуби второто место, бидејќи по бројот на продадени телефони ги надмина Индија. Во текот на 2019 година, во Индија се продадени 158 милиони телефони, од кои дури 72

Промени во врвот на глобалните пазари на паметни телефони

Промени во врвот на глобалните пазари на паметни телефони

Уште пред неколку години, Кина го надмина САД во однос на бројот на продадени телефони годишно, и таа во моментов претставува најголемиот светски пазар. Меѓутоа, минатата година САД го загуби второто место, бидејќи по бројот на продадени телефони ги надмина Индија. Во текот на 2019 година, во Индија се продадени 158 милиони телефони, од кои дури 72

Промени во врвот на глобалните пазари на телефони

Промени во врвот на глобалните пазари на телефони

Кина, уште пред неколку години, го надмина САД во однос на бројот на продадени телефони годишно, и таа во моментов претставува најголемиот светски пазар. Меѓутоа, минатата година САД го загуби второто место, бидејќи по бројот на продадени телефони ги надмина Индија. Во текот на 2019 година, во Индија се продадени 158 милиони телефони, од кои дури 72

Индија стана поголем пазар за паметни телефони од САД

Индија стана поголем пазар за паметни телефони од САД

Кина ги престигна САД пред неколку години и стана најголем пазар на смартфони во светот, но сега Америка не може да се пофали ниту со второто место. Аналитичарите проценуваат дека Индија ги престигна САД и стана втор по големина пазар, со 158 милиони телефони кои се испратиле во оваа земја во 2019 година. loading... Huawei вети 5G телефони под 150