притисни ентер »

Конгресот одби да го финансира ѕидот на Трамп , тој веднаш се закани со вето

Конгресот одби да го финансира ѕидот на Трамп , тој веднаш се закани со вето

Бранејќи го еден од најзначајните проекти во неговиот мандат , Трамп најави вето на одлуката донесена од сенаторите. Тоа би значело дека градбата на ѕидот ќе може да продолжи. ,,ВЕТО!” , објави Трамп на Твитер веднаш по гласањето во Конгресот. Тоа ќе биде прв пат Трамп да примени вето за да го исполни своето големо предизборно ветување , иако во Сенатот

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Американскиот Сенат, во кој мнозинството се републиканци, ја усвои вечерва резолуцијата за укинување на вонредната состојба на границата помеѓу САД и Мексико, која претседателот на САД, Доналд Трамп, ја прогласи во февруари. Бидејќи минатиот месец, иста резолуција усвои и претставничкиот дом на американскиот Конгрес, каде демократите се мнозинство,

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Американскиот Сенат, во кој мнозинството се републиканци, ја усвои вечерва резолуцијата за укинување на вонредната состојба на границата помеѓу САД и Мексико, која претседателот на САД, Доналд Трамп, ја прогласи во февруари. Бидејќи минатиот месец иста резолуција усвои и претставничкиот дом на американскиот Конгрес, каде демократите се мнозинство,

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Американскиот Сенат, во кој мнозинството се републиканци, ја усвои вечерва резолуцијата за укинување на вонредната состојба на границата помеѓу САД и Мексико, која претседателот на САД, Доналд Трамп, ја прогласи во февруари. Бидејќи минатиот месец, иста резолуција усвои и претставничкиот дом на американскиот Конгрес, каде демократите се мнозинство,

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Трамп се закани со вето

Трамп се закани со вето

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Сенатот ја укина вонредната состојба на Трамп

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,

Трамп се закани на Твитер: Вето

Трамп се закани на Твитер: Вето

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

И американскиот Сенат „удри“ против Трамп – не може вонредна состојба

И американскиот Сенат „удри“ против Трамп – не може вонредна состојба

Американскиот Сенат му се придружи на Конгресот и гласаше против воведување вонредна состојба, која поради мигрантската криза ја прогласи претседателот на САД, Доналд Трамп. Претседателот се очекува да стави вето на одлуката на двата дома на Конгресот каква досега не е забележана. Сенатот ја усвои резолуцијата откако неколку републиканци застанаа

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето“ на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,

Трамп на Твитер: Вето!

Трамп на Твитер: Вето!

Американскиот претседател Доналд Трамп одговори на Твитер со еден збор „вето” на вечерашната усвоена Резолуција на Сенатот за укинување на одлуката за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за” и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за“ и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Сенатот на САД гласаше за укинување на вонредната состојба

Американскиот Сенат денеска усвои Резолуција за укинување на одлуката претседателот на САД, Доналд Трамп за воведување вонредна состојба во земјата поради ситуацијата на границата со Мексико. Резолуцијата беше усвоена со 59 гласови „за” и 41 „против’. Покрај сите сенатори демократи, за Резолуцијата гласаа и 12 републикански членови на Сенатот. Сепак,