притисни ентер »

ВИДЕО: Косово со нов национален стадион

ВИДЕО: Косово со нов национален стадион

Во Приштина денеска, од страна на косовскиот министер за спорт Кујтим Гаши, е претставена студијата на новиот национален стадион кој ќе биде изграден во околината на главниот град и ќе прими 30 илјади гледачи. Според Гаши, изградбата на стадионот ќе почне за неколку месеци, а во негови рамки ќе има и базени, хотели, паркови и ресторани, а кога во него

Косово добива фудбалска „убавица“ (ФОТО)

Косово добива фудбалска „убавица“ (ФОТО)

Иако е речиси дебитант во натпреварувањата под капата на ФИФА и на УЕФА, Косово наскоро ќе добие еден од најубавите стадиони на Балканот. Противникот на Македонија во полуфиналето на Лигата на нации, Косово наскоро се очекува да го добие еден од најубавите стадиони во регионот. Предвидено е изградбата да започне годинава и да заврши најдоцна до 2021

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (галерија)

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (галерија)

Косовската фудбалска федерација и владата на Косово го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина. Оваа година се очекува почетокот на изградбата на стадионот со 30.000 седишта, а подоцна околу него ќе се изградат и хотели, паркови и базени. Претседателот на косовското собрание, Кадри Весељи

Косово ќе го има најубавиот стадион на Балканот (ФОТО)

Косово ќе го има најубавиот стадион на Балканот (ФОТО)

Фудбалската федерација на Косово денеска го презентираше проектот за новиот стадион кој оваа година треба да почне да се гради. Косово ќе гради супер модерен стадион кој треба да биде најубав на Балканот. Проектот денеска беше презентиран пред јавноста, а претседателот на Фудбалската федерација на Косово, Агим Адеми вели дека потребата од нов стадион

Косово ќе добие нов стадион, најубав на Балканот (ФОТО)

Косово ќе добие нов стадион, најубав на Балканот (ФОТО)

Фудбалската федерација на Косово денеска го презентираше проектот за новиот стадион кој оваа година треба да почне да се гради. Косово ќе гради супер модерен стадион кој треба да биде најубав на Балканот. Проектот денеска беше презентиран пред јавноста, а претседателот на Фудбалската федерација на Косово, Агим Адеми вели дека потребата од нов стадион

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (галерија)

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (галерија)

Косовската фудбалска федерација и владата на Косово го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина. Оваа година се очекува почетокот на изградбата на стадионот со 30.000 седишта, а подоцна околу него ќе се изградат и хотели, паркови и базени. Претседателот на косовското собрание, Кадри Весељи

Весели: Косово ќе добие најубав стадион на Балканот

Весели: Косово ќе добие најубав стадион на Балканот

Косовските власти и Косовската фудбалска федерација го објавија планот за изградба на новиот национален стадион во Дренас/Глоговац во близината на Приштина и најавија дека „Косово ќе го добие најубавиот стадион на Балканот“. Според планот, кој треба да почне да се реализира годинава, стадионот ќе има 30.000 седишта и ултра-модерен изглед, а подоцна

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (ФОТО)

Косово ќе го гради најубавиот стадион на Балканот (ФОТО)

Косово во следните неколку години ќе го има најубавиот стадион на Балканот, откако Фудбалската федерација на оваа земја ги објави плановите за изградба. Проектот денеска беше претставен пред јавноста. На свеченоста присуствуваа претседателот на Собранието, Кадри Весели, министерот за спорт, Кујтим Гаши и претседателот на Фудбалската федерација Ерол

ВИДЕО: Косово со нов национален стадион

ВИДЕО: Косово со нов национален стадион

Во Приштина денеска, од страна на косовскиот министер за спорт Кујтим Гаши, е претставена студијата на новиот национален стадион кој ќе биде изграден во околината на главниот град и ќе прими 30 илјади гледачи. Според Гаши, изградбата на стадионот ќе почне за неколку месеци, а во негови рамки ќе има и базени, хотели, паркови и ресторани, а кога во него

Косово со нов национален стадион

Косово со нов национален стадион

Во Приштина денеска, од страна на косовскиот министер за спорт Кујтим Гаши, е претставена студијата на новиот национален стадион кој ќе биде изграден во околината на главниот град и ќе прими 30 илјади гледачи. Според Гаши, изградбата на стадионот ќе почне за неколку месеци, а во негови рамки ќе има и базени, хотели, паркови и ресторани, а кога во него

ФОТО: Косово го гради најубавиот Национален стадион на Балканот

ФОТО: Косово го гради најубавиот Национален стадион на Балканот

Фудбалската федерација на Косово заедно со државните власти го презентираа новиот проект, според кој ќе добијат супер-модерен Национален стадион кој ќе биде еден од најубавите, ако не и најубавиот на Балканот. Агим Адеми, претседателот на федерацијата, истакна дека на овој потег се решаваат затоа што моменталните стадиони во земјата се претесни да

Косово добива спектакуларен стадион! (ФОТО)

Косово добива спектакуларен стадион! (ФОТО)

Иако се релативно нови на европската фудбалска мапа, Косово набрзо ќе добие спектакуларен стадион. Денес од фудбалскиот сојуз на Косово го преставија проектот за нов стадион кој ќе изгледа навистина спекаткуларно. Оваа година се очекува да започне изградбата на стадионот кој ќе има 30.000 седишта. Според претставениот проект, Националниот стадион ќе