притисни ентер »

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Граната од Првата светска војна пронајдена вчера во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена вчера во битолско

На 10.02.2019 година околу 12.00 часот во атарот на село Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, била пронајдена артилериска граната калибар 75 мм од Прва светска војна. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од

Граната од Првата светска војна пронајдена кај битолското село Крклино

Граната од Првата светска војна пронајдена кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна во битолско

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна во битолско

Скопје, 11 февруари 2019 (МИА) – Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолско Крклино Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар

Пронајдена артилериска граната близу Битола

Пронајдена артилериска граната близу Битола

фото илустрација Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Пронајдена артилериска граната во битолско

Пронајдена артилериска граната во битолско

Вчера околу 12.00 часот во атарот на село Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, била пронајдена артилериска граната калибар 75 мм од Прва светска војна. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Пронајдена артилериска граната од Првата светска војна кај битолското село Крклино

Во атарот на битолското село Крклино, на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари, вчера била пронајдена артилериска граната, калибар 75 мм, од Првата светска војна. МВР денеска соопшти дека полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата за понатамошна

Артилериска граната од Прва светска војна пронајдена во битолско Крклино

Артилериска граната од Прва светска војна пронајдена во битолско Крклино

На 10.02.2019 година околу 12.00 часот во атарот на село Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари,  била пронајдена артилериска граната калибар 75 мм од Прва светска војна. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување ја подигнал гранатата

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Граната од Првата светска војна пронајдена во битолско

Артилериска граната со калибар од 75 милиметри, од Прва светска војна била пронајдена во битолско, соопшти полицијата. Гранатата била пронајдена вчера околу 12 часот, во атарот на селото Крклино, битолско, односно на парцела лоцирана на локалниот пат помеѓу село Крклино и село Горно Оризари. Полициски службеници излегле на местото, а пиротехничар од