притисни ентер »

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

Вицепремиерот Анѓушев: Создадовме услови економијата да биде генерирана од компаниите и да биде одржлива на долг рок

Вицепремиерот Анѓушев: Создадовме услови економијата да биде генерирана од компаниите и да биде одржлива на долг рок

Заменик на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за координација на економски ресори проф. д-р. Кочо Анѓушев присуствуваше на промоција на Каталогот “ТОП 100”, настан во организацаја на Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија, каде што беа наградени најуспешните компании и промовирани најдобрите резултати на компаниите

Избрани „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Избрани „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Членките на комората лани оствариле годишен обрт од околу 763 милиони евра и вработувале 8.752 лица или за 590 повеќе од претходната година. Во 2018 година оствариле нето профит од 57 милиони евра, односно осум милиони повеќе од 2017 година, и инвестирале 42 милиони евра или за 22 милиона евра повеќе од претходната година. Варадар Доломит е најуспешна

Хоџа: Планираните инвестиции ќе се реализираат и покрај најавените избори

Хоџа: Планираните инвестиции ќе се реализираат и покрај најавените избори

Тој изрази надеж дека и покрај изборите политичкиот амбиент во земјава ќе биде на добро ниво и оти во позитивна насока ќе одат преговорите за евроинтеграции. Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

Прогласени „Топ 100“ најуспешни компании, Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц во првите пет

Прогласени „Топ 100“ најуспешни компании, Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц во првите пет

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

Прогласени „Топ 100" најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100" најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена, а Слајс е фирма со најголемо и најдобро проширување на глобалниот пазар. -По деветти пат ги наградуваме најголемите, најсилните и најуспешните компании

Бизнисмените очекуваат реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Бизнисмените очекуваат реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Како бизнис заедница СКСЗМ годинава инвестираше 42 милиони евра што е речиси двојно повеќе од лани кога имаше инвестиции од 23 милиони евра. Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако

СКСЗМ очекува реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

СКСЗМ очекува реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе планираните инвестиции, порача денеска претседателот на Стопанската комора на северозападна Македонија

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100″ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100″ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби

Бизнисмените очекуваат реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Бизнисмените очекуваат реализација на планираните инвестиции и покрај најавените избори

Изборите секогаш негативно влијаат на инвестициите, особено на странските директни инвестиции, но се надевам на добар политички амбиент во земјава и на позитивна насока во преговорите со Европската Унија што секако ќе помогне за реализација на веќе планираните инвестиции, порача денеска претседателот на Стопанската комора на северозападна Македонија

СКСЗМ ги прогласи ТОП 100 најуспешните компании за 2018 година

СКСЗМ ги прогласи ТОП 100 најуспешните компании за 2018 година

Стопанската Комора на Северо-Западна Македонија денеска ги објави ТОП 100 најуспешните компании во Македонија. Овој настан е претворен во традиција и се реализира по деветти пат и го прави изборот на најуспешните компании во 2018 година кои имаат постигнато успех врз основа на пет клучни индикатори, како што се: годишнио приход, нето-добивката, бројот

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании на СКСЗМ

Варадар Доломит е најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ). Меѓу првите пет компании се и Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. Наградата за најголем пораст во последната година ја доби струшката компанија Гајрет, УНИКА е најдобра компанија водена од жена,

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Прогласени „Топ 100“ најголеми, најмоќни и најуспешни компании

Компанијата „Варадар Доломит“ е прогласена за најуспешна компанија за 2018 година во изборот „Топ 100“ што го направи Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ), додека пак меѓу најдобрите пет влегоа и компаниите Алма М, Кипер маркет, Нептун и Даути комерц. „По деветти пат ги наградуваме најголемите, најсилните и најуспешните компании.

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори. Предвремени парламентарни избори имаше и во декември 2016 година, а локални пред две години, во октомври 2017-та. Избори, избори, избори,… Мачно звучи набројувањето,

Бизнис заедницата уморна од избори и од нејасни ставови

Бизнис заедницата уморна од избори и од нејасни ставови

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори. Предвремени парламентарни избори имаше и во декември 2016 година, а локални пред две години, во октомври 2017-та. Избори, избори, избори,… Мачно звучи набројувањето,

Бизнисот порачува: Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени

Бизнисот порачува: Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори. Предвремени парламентарни избори имаше и во декември 2016 година, а локални пред две години, во октомври 2017-та. Избори, избори, избори,… Мачно звучи набројувањето,

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори. Предвремени парламентарни избори имаше и во декември 2016 година, а локални пред две години, во октомври 2017-та. Избори, избори, избори,… Мачно звучи набројувањето,

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Уморни сме од избори, од нејасни ставови и константни промени, порачува бизнисот

Во април годинава избиравме претседател на државата, а следната година, повторно во април, треба да се одржат предвремени парламентарни избори. Потоа, во 2021-ва, не чекаат нови локални избори. Предвремени парламентарни избори имаше и во декември 2016 година, а локални пред две години, во октомври 2017-та. Избори, избори, избори,… Мачно звучи набројувањето,