Овошје кое се јаде често во македонските семејства – За што помагаат бананите

Овошје кое се јаде често во македонските семејства – За што помагаат бананите Бананите често ги јадеме, вкусни се и може да послужат за се, од сокови, десерти, ручеци, салати, смути…а не знаеме колку се здрави. Ако изедете банани пред вежбање ќе имате повеќе енергија. Богати се со калциум и ги штитат коските. Го подобруваат расположението и смалуваат