притисни ентер »

Топ вести

Скопје

Прекинато водоснабдување за дел од жителите во Центар

Прекинато водоснабдување за дел од жителите во Центар

Поради уличен дефект ф100мм на улицата „Св.Кирил и Методиј“ бб (кај Аутомакедонија - Центар ), прекинато водоснабдување имаат корисниците на потегот од улицата „Македонија“ до „булеварот „Кочо Рацин“. Прекинот ќе трае до завршување на интервенцијата, соопшти ЈП Водовод и канализација - САкопје. Прекинато водоснабдување за дел од жителите во Центар

Државното АД M-НАВ од сопствени простории во центарот на Скопје се сели под кирија во ТЦ „Мавровка“

Државното АД M-НАВ од сопствени простории во центарот на Скопје се сели под кирија во ТЦ „Мавровка“

Од кабинетот на извршниот директор Миѓен Асани велат дека причината за преселбата е зголемениот број вработени и немањето технички прием на објектот. Во истиот објект без проблем функционираат и Републилчката комисија за енергетика, Агенцијата за супервизија на осигурување, Комисијата за хартии од вредност... и никој од нив не споменува потреба од

Легалните маркети и жителите во Реонски центар бараат дислоцирање на нелегалните препродавачи

Легалните маркети и жителите во Реонски центар бараат дислоцирање на нелегалните препродавачи

Жители и сопственици на продавници и маркети во Реонски центар, упатија отворено писмо до општина Аеродром, од која бараат безодложна реакција за отстранување и казнување на дивите препродавачи на овошје, зеленчук, друг вид храна и разни други артикли. Тие се распослани по тротоарите и околните паркинзи, а покрај тоа што се директна нелојална конкуренција,

Од понеделник во функција канцеларија на УЈП во општина Ѓорче Петров

Од понеделник во функција канцеларија на УЈП во општина Ѓорче Петров

Од 19-ти ноември, до крај на годината стартува со работа канцеларијата на Управата за јавни приходи наменета за годишна даночна пријава која ќе биде отворена во урбаната заедница-Ѓорче Петров, поранешна очна амбуланта “Ленс”. Целта е заеднички со УЈП да им олесниме на граѓаните на Ѓорче Петров да го избегнат метежот во Дирекцијата на УЈП при пополнувње

Одбележан денот на дијабетичари во ООУ „Лазо Трповски“

Одбележан денот на дијабетичари во ООУ „Лазо Трповски“

Основното училиште „Лазо Трповски“ е првото училиште во Општина Карпош кое спроведе активности по повод Светскиот ден на дијабетесот. Имено, денеска, на игралиштето во училишниот двор, вторачињата се дружеа и се едуцираа што значи здрав живот и колку се важни спортските активности за нивниот развој. Иницијаторката на овој настан Александра Гаџоска,