20
Нови оценки за кандидатите за претседатели на судовите

Нови оценки за кандидатите за претседатели на судовите

на 1.2017 - Телма - Македонија

Новинарите да си заминат, бидејќи точката за одлучување по претставките за оценките на судиите е затворена за јавност, а...

Поради скандалозни коментари Такева ќе тужи а ТВ Стар ги прекинува сите односи со градоначалникот на Берово

Поради скандалозни коментари Такева ќе тужи, а ТВ Стар ги прекинува сите односи со градоначалникот на Берово

на 1.2017 - Либертас - Македонија

Скандалозни коментари на беровскиот градоначалник Драги Наџински, кон новинарката на ТВ Стар Даниела Такева. Во статус на...

Караџовски Оцените за судиите се од доверлив карактер

Караџовски: Оцените за судиите се од доверлив карактер

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Зад затворени врати Судскиот совет го разгледуваше барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховен и Кривичен за повторно оценување поради незадоволство од оценките на вонредното оценување кое беше спроведено во декември.

До крајот на месецов нови претседатели на врховен и кривичен

До крајот на месецов нови претседатели на врховен и кривичен

на 1.2017 - 24 вести - Македонија

Судскиот совет прифатил дел од приговорите за оценките на кандидатите за претседатели на Врховниот и на Кривичниот суд и со тоа била извршена корекција во бодувањето на нивниот труд.

Неделкова без право јавно да се пожали на вонредното бодување

Неделкова без право јавно да се пожали на вонредното бодување

на 1.2017 - Утрински - Без катеторија

Првиот човек на Судскиот совет Караџовски не беше прецизен ниту кога ќе биде извршен конечниот избор, но се надева дека тоа...

Градоначалникот на Берово ја нарече дописничката Такева новинарска проститутка

Градоначалникот на Берово ја нарече дописничката Такева „новинарска проститутка“

на 1.2017 - +Инфо - Македонија

Новинарката од Делчево, дописничка на повеќе медиуми, Даниела Такева, доживеа крајно невкусна дискредитација од градоначалникот на Берово, Драги Наџински, кој на Фејсбук ја нарече „новинарска проститутка“.

Поради скандалозни коментари Такева ќе тужи а ТВ Стар ги прекинува сите односи со градоначалникот на Берово

Поради скандалозни коментари Такева ќе тужи, а ТВ Стар ги прекинува сите односи со градоначалникот на Берово

на 1.2017 - Локално - Македонија

Скандалозни коментари на беровскиот градоначалник Драги Наџински, кон новинарката на ТВ Стар Даниела Такева. Во статус на...

Врховниот и Кривичниот суд може да добијат нови претседатели до февруари

Врховниот и Кривичниот суд може да добијат нови претседатели до февруари

на 1.2017 - Р.С. Европа - Без катеторија

Претседателот на Судскиот совет, Жарко Караџоски по завршувањето на денешната седницата на Советот изрази надеж дека претседателите на Кривичниот и на Врховниот суд ќе се изберат најдоцна до крајот на јануари.

Судскиот совет разгледуваше приговори зад затворена врата

Судскиот совет разгледуваше приговори зад затворена врата

на 1.2017 - МТВ 1 - Македонија

Зад затворена врата Судскиот совет ги разгледуваше приговорите на кандидатите за оценувањето. Советот не го уважи барањето...

Градоначалникот на Берово ја нарече Такева новинарска проститутка

Градоначалникот на Берово ја нарече Такева „новинарска проститутка“

на 1.2017 - Бриф - Македонија

Новинарката од Делчево, дописничка на повеќе медиуми, Даниела Такева, доживеа крајно невкусна дискредитација од градоначалникот на Берово, Драги Наџински, кој на „Фејсбук“ ја нарече „новинарска проститутка“.

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

на 1.2017 - Актуелно24 - Македонија

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, во среда, ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите кои се незадоволни од вонредното оценување.

До крајот на месецов нови претседатели на Врховен и Кривичен

До крајот на месецов нови претседатели на Врховен и Кривичен

на 1.2017 - Локално - Македонија

Судскиот совет прифатил дел од приговорите за оценките на кандидатите за претседатели на Врховниот и на Кривичниот суд и со тоа била извршена корекција во бодувањето на нивниот труд.

ДЕЛ ОД ПРИГОВОРИТЕ СЕ ПРИФАТЕНИ Нови претседатели на Кривичниот и на Врховниот суд до крајот на месецов

ДЕЛ ОД ПРИГОВОРИТЕ СЕ ПРИФАТЕНИ: Нови претседатели на Кривичниот и на Врховниот суд до крајот на месецов

на 1.2017 - Телеграф - Македонија

Членовите на Судскиот совет прифатија дел од приговорите за вонредното оценување поднесени од кандидатите за претседатели на Основниот суд 1, Врховниот суд и на Апелацискиот суд - Штип.

Судскиот совет не ја прими Неделкова на седница, оценувањето на судиите затворено за новинарите

на 1.2017 - Либертас - Македонија

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски на денешната седница не го ни стави на дневен ред барањето на експретседателката на Врховниот суд Лидија Неделкова расправата по приговорот за нејзиното бодување да биде јавна.

Караџовски Оцените за судиите се од доверлив карактер

Караџовски: Оцените за судиите се од доверлив карактер

на 1.2017 - +Инфо - Македонија

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски денеска, по изјавата на изјави на експретседателката и кандидат за претседател...

Неделкова Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

Неделкова: Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

на 1.2017 - +Инфо - Македонија

И покрај барањето на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува...

Градоначалникот на Берово ја нарече Такева новинарска проститутка

Градоначалникот на Берово ја нарече Такева „новинарска проститутка“

на 1.2017 - Локално - Македонија

Новинарката од Делчево, дописничка на повеќе медиуми, Даниела Такева, доживеа крајно невкусна дискредитација од градоначалникот на Берово, Драги Наџински, кој на „Фејсбук“ ја нарече „новинарска проститутка“.

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

на 1.2017 - Бриф - Македонија

Судскиот совет зад затворени врати одлучуваше по барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд...

Градоначалникот на Берово со сексизам против новинарка

Градоначалникот на Берово со сексизам против новинарка

на 1.2017 - Канал 77 - Македонија

Новинарката од Делчево, дописничка на Канал 77, Даниела Такева, доживеа крајно невкусна дискредитација од градоначалникот на Берово, Драги Наџински на Фејсбук.

Караџовски го крши Уставот ама смета дека е во право

Караџовски го крши Уставот, ама смета дека е во право

на 1.2017 - A1on - Македонија

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски го прекрши уставното право на екс претседателката на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот приговор.

Дел од приговорите за оценувањето на судиите прифатени дел отфрлени

Дел од приговорите за оценувањето на судиите прифатени, дел отфрлени

на 1.2017 - 24 вести - Македонија

Дел од приговорите за повторното оценување на кандидатите за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд се прифатени, а дел се отфрлени, изјави претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски.

Градоначалникот на Берово преку Фејсбук ја нарече Такева новинарска проститутка

Градоначалникот на Берово преку Фејсбук ја нарече Такева „новинарска проститутка“

на 1.2017 - Радио МОФ - Без катеторија

Новинарката од Делчево, дописничка на повеќе медиуми, Даниела Такева , доживеа крајно невкусна дискредитација од градоначалникот на Берово, Драги Наџински , кој на „Фејсбук“ ја нарече „новинарска проститутка“, пренесува агенцијата „ Мета “.

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

Караџовски не смета дека го крши Уставот што не дозволи јавност на седницата

на 1.2017 - Точка - Македонија

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски не смета дека го прекршил уставното право на поранешната претседателка на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот приговор.

Можно е до 31 јануари да се изберат претседатели на Кривичен и Врховен

Можно е до 31 јануари да се изберат претседатели на Кривичен и Врховен

на 1.2017 - Нова ТВ - Македонија

Се надевам дека претседатели на Кривичниот  и Врховниот суд ќе се изберат најдоцна до крајот на месецов, рече претседателот на Судскиот совет, Жарко Караџоски по завршувањето на денешната седницата на Советот.

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

Оценувањето на судиите зад затворени врати иако Неделкова побара седницата да биде јавна

на 1.2017 - 24 вести - Македонија

Судскиот совет зад затворени врати одлучуваше по барањето од повеќе кандидати за претседатели на Врховниот и Кривичниот суд...

Караџовски го крши Уставот ама смета дека е во право

Караџовски го крши Уставот, ама смета дека е во право

на 1.2017 - Локално - Македонија

Претседателот на Судскиот совет, Зоран Караџовски го прекрши уставното право на екс претседателката на Управен суд и кандидатка за нов мандат, Лидија Неделкова која побара јавно да се разгледува нејзиниот приговор, информира а1он.

Караџовски ги брка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги брка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

на 1.2017 - A1on - Македонија

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува на разгледувањето на приговорите од кандидатите за претседатели на судовите во Судскиот Совет, тоа не беше дозволено.

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

Лидија Неделкова бара соочување со судскиот совет пред новинари

на 1.2017 - Кајгана - Македонија

Поранешната претседателка на Врховниот суд Лидија Неделкова, денеска ќе бара јавност на седницата на Судскиот совет, на која ќе се разгледуваат приговорите од кандидатите за претседатели на судовите кои се незадоволни од вонредното оценување.

Неделкова Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

Неделкова: Судски совет јавно да каже зошто не ми ги признава поените

на 1.2017 - Нова ТВ - Македонија

И покрај барањето на експретседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува...

Караџовски ги брка медиумите не сака јавност во Судскиот совет

Караџовски ги брка медиумите, не сака јавност во Судскиот совет

на 1.2017 - Локално - Македонија

И покрај барањето на екс претседателката и кандидат за претседател на Врховниот суд, Лидија Неделкова јавноста да присуствува...

Времеплов
x