20
Османи Неопходен е македонско албански дијалог за овие прашања

Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за овие прашања

на 1.2017 - Курир - Македонија

Османи вели дека за овој дијалог е потребен внатреалбански консензус, се разбира и внатремакедонски консензус и дека треба да бидеме свесни оти овие прашања ја обременуваат државата.

Османи Мора да се отворат дебати за јазикот знамето и за грбот

Османи: Мора да се отворат дебати за јазикот, знамето и за грбот

на 1.2017 - +Инфо - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на двете партии на Македонците и на албанските две партии.

Османи Наш мандатар е албанскиот граѓанин

Османи: Наш мандатар е албанскиот граѓанин

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Принципот победник со победник ја одредува формата на функционирање на владата. Меѓутоа платформата ја дава суштината на функционирање, изјави Бујар Османи од ДУИ во вечерашното издание на „Аргументи“ со Љубиша Николовски.

Османи Неопходен е македонско албански дијалог за тешките прашања

Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за тешките прашања

на 1.2017 - +Инфо - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на двете партии на Македонците и на албанските две партии.

Османи Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

Османи: Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

на 1.2017 - Курир - Македонија

Османи смета дека прашањето за јазик не е затворено: – Едно прашање коешто не е затворено е прашањето на јазикот. Тоа прашање...

Османи Неопходен е македонско албански дијалог за овие прашања

Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за овие прашања

на 1.2017 - Прес 24 - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на Македонците двете партии и на албанските две партии.

НЕОПХОДЕН Е МАКЕДОНСКО АЛБАНСКИ КОНСЕНЗУС Решавањето на овие прашања ќе ја води Македонија напред

НЕОПХОДЕН Е МАКЕДОНСКО-АЛБАНСКИ КОНСЕНЗУС: Решавањето на овие прашања ќе ја води Македонија напред!

на 1.2017 - Infomax - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на Македонците двете партии и на албанските две партии.

Османи Албанците никогаш не ја користат химната на државата

Османи: Албанците никогаш не ја користат химната на државата

на 1.2017 - Вистина - Без катеторија

Многу прашања се ставија „под тепих“ меѓутоа никогаш не се решија. Дали знаете дека Албанците никогаш не ја користат химната...

Османи Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

Османи: Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

на 1.2017 - Вистина - Без катеторија

Континуирано ги зборуваме истите прашања. Секогаш викаме дека рамковниот договор е решението за Република Македонија. Тоа...

РАМКОВНИОТ ДОГОВОР Е РЕЧИСИ ЦЕЛОСНО ИСПОЛНЕТ Остана само уште прашањето за јазикот да се доисполни

РАМКОВНИОТ ДОГОВОР Е РЕЧИСИ ЦЕЛОСНО ИСПОЛНЕТ: Остана само уште прашањето за јазикот да се доисполни!

на 1.2017 - Infomax - Македонија

Континуирано ги зборуваме истите прашања. Секогаш викаме дека рамковниот договор е решението за Република Македонија. Тоа...

Османи Албанците никогаш не ја користат химната на државата

Османи: Албанците никогаш не ја користат химната на државата

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Многу прашања се ставија „под тепих“ меѓутоа никогаш не се решија. Дали знаете дека Албанците никогаш не ја користат химната...

Османи Неопходен е македонско албански дијалог за овие прашања

Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за овие прашања

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на Македонците двете партии и на албанските две партии.

Османи Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

Османи: Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Континуирано ги зборуваме истите прашања. Секогаш викаме дека рамковниот договор е решението за Република Македонија. Тоа...

ВЕЧЕРВА НА НОВА Бујар Османи во Аргументи ќе дебатира за платформата на албанските партии

ВЕЧЕРВА НА НОВА: Бујар Османи во „Аргументи“ ќе дебатира за платформата на албанските партии

на 1.2017 - ТВ Нова - Македонија

Вечерва во стандардниот термин резервиран за дебатната емисија „Аргументи“ на авторот и водител Љубиша Николовски ќе гостува Бујар Османи, портпаролот на ДУИ.

Османи Рамковниот договор не ги загрозува македонските интереси

Османи: Рамковниот договор не ги загрозува македонските интереси

на 1.2017 - Нетпрес - Македонија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на македонските две партии и на албанските две партии.

Османи Прашањето за албанскиот јазик не е затворено

Османи: Прашањето за албанскиот јазик не е затворено

на 1.2017 - Нетпрес - Македонија

Континуирано ги зборуваме истите прашања. Секогаш викаме дека рамковниот договор е решението за Република Македонија. Тоа...

Османи Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

Османи: Од рамковниот договор остана уште прашањето за јазикот

на 1.2017 - Лидер - Без катеторија

Континуирано ги зборуваме истите прашања. Секогаш викаме дека рамковниот договор е решението за Република Македонија. Тоа...

Османи Неопходен е македонско албански дијалог за овие прашања

Османи: Неопходен е македонско-албански дијалог за овие прашања

на 1.2017 - Лидер - Без катеторија

Многу прашања бараат и двотретинско мнозинство, што значи вклучување и на Македонците двете партии и на албанските две партии.

Османи Албанците никогаш не ја користат химната на државата

Османи: Албанците никогаш не ја користат химната на државата

на 1.2017 - Лидер - Без катеторија

Многу прашања се ставија „под тепих“ меѓутоа никогаш не се решија. Дали знаете дека Албанците никогаш не ја користат химната...

Времеплов
x