20
Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

Facebook тестира видео реклами по моделот на YouTube

на 1.2017 - Marketing365 - Економија

Facebook тестира реклами за време на емитувањето на видео за понатамошно зголемување на своите приходи следејќи го моделот...

Instagram ќе става реклами и во новите Stories

Instagram ќе става реклами и во новите Stories

на 1.2017 - Телефони - Техно

Instagram благодарение на стратегијата на мајката компанија Facebook ќе воведе систем на монетизација во неодамна воведените Stories со кои корисниците објавуваат слики или кратки видеа на дневна основа.

Facebook ќе пушти видео реклами

Facebook ќе пушти видео реклами

на 1.2017 - Денар - Техно

„Facebook“ тестира видео реклами, при што рекламата заминува откако видеото веќе е започнато, соопшти „ ВВС “. Рекламите најверојатно ќе се појават за прв пат на „Facebook“ на видеата на професионалните издавачи, открива аналитичар.

Фејсбук воведува реклами на видеата подолги од 90 секунди

Фејсбук воведува реклами на видеата подолги од 90 секунди

на 1.2017 - За забава - Техно

Социјалната мрежа Фејсбук наскоро планира да воведе рекламни пораки на видеата подолги од 90 секунди, а слично како и на YouTube, видеото ќе биде прекинато после 20 секунди и ќе биде продолжено откако ќе заврши рекламата.

Facebook воведува промени што нема да им се допаднат на корисниците

Facebook воведува промени што нема да им се допаднат на корисниците

на 1.2017 - Кајгана - Техно

Facebook планира да воведе новини кој на многу корисници нема да им се допаднат. Станува збор за нов извор на заработка, односно реклами во видео содржините.

Facebook со реклами во видеа ќе ја зголемува заработката во 2017

Facebook со реклами во видеа ќе ја зголемува заработката во 2017

на 1.2017 - Телефони - Техно

Facebook достигна одлични финансиски резултати годинава, но инвеститорите се загрижени поради можен пад во 2017 година. Затоа Марк Цукерберг мора да се извади од лоши резултати и да преземе нови мерки.

Времеплов
x