20
НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

на 1.2017 - Кајгана - Економија

Народна банка ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата.

Граѓаните должат кај банките 2 1 милијарди евра во кредити

Граѓаните должат кај банките 2,1 милијарди евра во кредити

на 1.2017 - +Инфо - Економија

Фирмите и населението лани повеќе се задложувале кај банките, покажува последниот извештај на Народната банка (НБРМ). НБРМ...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

Повеќе кредити за стимулирање на развојот на економијата во Македонија

на 1.2017 - Пулс 24 - Македонија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

НБРМ Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

НБРМ: Потрошувачките кредити во подем во 2016 година

на 1.2017 - Точка - Македонија

Народна бакна ги објави најновите оценки за крајот на 2016 година, кој упатуваат на зголемено кредитирање кое е повисоко и од очекувањата.

НБРМ Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

НБРМ: Раст на вкупните кредити во приватниот сектор во декември

на 1.2017 - Бизнис инфо - Македонија

Податоците за кредитниот пазар во декември се поволни и покажуваат забрзување на месечниот раст на вкупните кредити на приватниот сектор, главно поттикнат од корпоративниот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот  Македонија повторно ќе оствари економски раст

Повеќе кредити за стимулирање на развојот - Македонија повторно ќе оствари економски раст

на 1.2017 - Прес 24 - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

на 1.2017 - Весник - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

на 1.2017 - Вечер - Економија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

на 1.2017 - Курир - Македонија

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

на 1.2017 - Нетпрес - Македонија

„Ваквата реакција на монетарната политика е одраз на понатамошното стабилизирање на очекувањата на економските субјекти и на растот на структурната ликвидност на банкарскиот сектор.

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

Повеќе кредити за стимулирање на развојот

на 1.2017 - Лидер - Без катеторија

Домашното стопанство се стабилизира. Фундаментите се здрави, Македонија повторно ќе оствари економски раст. Народната банка...

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3 5 отсто

НБМ ја намали каматата на благајничките записи на 3,5 отсто

на 1.2017 - Утрински - Економија

Откако пред еден месец ја намали каматата од 4 на 3,75 отсто, сега каматната стапка пак се намалува на 3,5 отсто Нина Нинеска-Фиданоска...

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

на 1.2017 - Актуелно24 - Економија

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на седница одржана во вторникот, одлучи да ја намали каматната стапка...

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

НБМ ја намали основната камата втор пат за еден месец

на 1.2017 - Дневник - Економија

Народната банка ја намали основната камата дополнителни 0,25 проценти, од 3,75 на 3,5 проценти. Таа е каматата по која банките...

Народната банка ја намали референтната камата за 0 25 процентни поени се чека банките да ги поевтинат кредитите

Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат кредитите

на 1.2017 - Сител - Економија

Embedded video for Народната банка ја намали референтната камата за 0,25 процентни поени, се чека банките да ги поевтинат...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - Сител - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Пониска каматна стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - МТВ 1 - Економија

Народна банка реши, каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 проценти поени и да изнесува 3,5 проценти.

Иако се уште нема Влада народната банка ја олабавува монетарната политика

Иако се уште нема Влада: народната банка ја олабавува монетарната политика

на 1.2017 - еМАГАЗИН - Економија

На 10 јануари 2017 година се одржа редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ, на која беа разгледани...

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - Денешен - Македонија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0 25 проценти

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 проценти

на 1.2017 - Денар - Економија

По намалувањето во декември 2016 година, на оваа седница беше одлучено каматната стапка на благајничките записи да се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5%, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

НБРМ ја намали каматната стапка на благајничките записи

на 1.2017 - +Инфо - Економија

Народната банка (НБРМ) ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто.

НБРМ ја олабавува монетарната политика

НБРМ ја олабавува монетарната политика

на 1.2017 - Република - Економија

Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ одлучи да ја намали каматната стапка на благајничките записи за дополнителни 0,25 процентни поени и таа да изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи да се зголеми од 23.

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - Весник - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

Банките лани собрале повеќе заштеди но помалку дале кредити

Банките лани собрале повеќе заштеди, но помалку дале кредити

на 1.2017 - Утрински - Без катеторија

На годишна основа заклучно со октомври, депозитите пораснале за 3,8 отсто, додека, пак, кредитниот раст за истиот период...

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - Вечер - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - 24 вести - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0 25 процентни поени

НБРМ ја намалува реферетната каматата за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - Економски - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - ТВ Нова - Без катеторија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи

на 1.2017 - Прес 24 - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

НБРМ Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0 25 процентни поени

НБРМ: Се намалува каматната стапка на благајничките записи за 0,25 процентни поени

на 1.2017 - A1on - Економија

Каматната стапка на благајничките записи ќе се намали за дополнителни 0,25 процентни поени и ќе изнесува 3,5 отсто, а понудата на благајнички записи ќе се зголеми од 23.

Времеплов
x