20
Жените поретко добиваат лидерските позиции

Жените поретко добиваат лидерските позиции

на 2.2017 - 24 вести - Македонија

Стереотипите не изумреа, жените треба да седат дома, а мажите да работат. На Глобалниот самит на жени лидери беше истакнато...

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

на 2.2017 - Макфакс - Без катеторија

Македонија добро котира во однос на родовата еднаквост, нема толку разлики на кој начин се третираат жените, но тие не успеваат...

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

на 2.2017 - Денар - Економија

Македонија добро котира во однос на родовата еднаквост, нема толку разлики на кој начин се третираат жените, но тие не успеваат...

Глобален самит Жената е најупорен и најуспешен лидер

Глобален самит: Жената е најупорен и најуспешен лидер

на 2.2017 - Вест - Македонија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Дијалог за унапредување на женското лидерство

Дијалог за унапредување на женското лидерство

на 2.2017 - МТВ 1 - Економија

Симбол на семејни вредности, присутна насекаде, најупорниот и најуспешен водач- лидер, жената речиси секогаш успева да ги постигне зацртаните планови и цели.

Жените меѓу домаќинството и бизнисот

Жените меѓу домаќинството и бизнисот

на 2.2017 - Канал 5 - Македонија

Жената е присутна насекаде, но она што го прави посебно нејзиното присуство  е нејзиниот пристап,  нејзината емотивност, интуиција, одлучност и иницијативност,што ја прави  одличен лидер.

Самит на жени лидери 2017

Самит на жени лидери 2017

на 2.2017 - Бриф - Економија

Денеска учествував во дискусија на Глобалниот Самит на жени лидери 2017. Продолжува меѓународниот дијалог за унапредување на женското лидерство, детектирање на предизвиците и дефинирање на механизмите коишто позитивно ќе влијаат на економијата.

Глобален самит Жената е најупорен и најуспешен лидер

Глобален самит: Жената е најупорен и најуспешен лидер

на 2.2017 - Економски - Економија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Македонските жени лидери фаќаат приклучок кон глобалните трендови

Македонските жени лидери фаќаат приклучок кон глобалните трендови

на 2.2017 - Весник - Економија

Улогата на жената во македонското општество и третманот кој таа го добива е комбиниран израз на вековните традиции, културата...

Македонските жени лидери фаќаат приклучок кон глобалните трендови

Македонските жени лидери фаќаат приклучок кон глобалните трендови

на 2.2017 - Вечер - Економија

Улогата на жената во македонското општество и третманот кој таа го добива е комбиниран израз на вековните традиции, културата...

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - ТВ Нова - Без катеторија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати,...

Со едукација да се градат лидерските вештини на жените  почна Глобалниот самит

Со едукација да се градат лидерските вештини на жените – почна Глобалниот самит

на 2.2017 - Весник - Економија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Глобален самит Жената е најупорен и најуспешен лидер

Глобален самит: Жената е најупорен и најуспешен лидер

на 2.2017 - Сител - Економија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Со едукација да се градат лидерските вештини на жените  почна Глобалниот самит

Со едукација да се градат лидерските вештини на жените – почна Глобалниот самит

на 2.2017 - Република - Економија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - ТВ Нова - Македонија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати,...

Глобален самит на жени лидери Жената е најупорен и најуспешен лидер

Глобален самит на жени лидери: Жената е најупорен и најуспешен лидер

на 2.2017 - Прес 24 - Економија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Доста е од машки труд за женска плата

Доста е од „машки“ труд за женска плата!

на 2.2017 - +Инфо - Економија

Жените во Македонија во приватниот сектор имаат за 30 отсто пониски примања од мажите и тоа е нешто кое треба да се смени,...

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

Жените најчесто не успеваат да стигнат до клучните позиции

на 2.2017 - Точка - Македонија

Македонија добро котира во однос на родовата еднаквост, нема толку разлики на кој начин се третираат жените, но тие не успеваат...

Глобален самит Жената е најупорен и најуспешен лидер

Глобален самит: Жената е најупорен и најуспешен лидер

на 2.2017 - Денешен - Македонија

Во Македонија денеска почна Глобалниот самит на жени лидери на кој учествуваат над 300 жени од пет континенти и околу 40 панелисти кои ќе ги споделат своите искуства како да се биде жена лидер.

Глобален самит за жени лидери Реториката на Иванова со пофалби за сопругот и срдечни поздрави од него

Глобален самит за жени лидери: Реториката на Иванова со пофалби за сопругот и срдечни поздрави од него

на 2.2017 - Канал 77 - Македонија

Повикана да зборува за својата општествена улога, улога на жена лидер и предводник, првата дама на државата, Маја Иванова не пропушти да упати низа пофалби кон својот сопруг, Ѓорѓе Иванов.

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

на 2.2017 - Бизнис инфо - Македонија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати,...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - Алфа - Македонија

Самитот е фокусиран на актуелни теми од повеќе области, но на него ќе биде промовирана и Глобалната платформа на жени лидери од јавниот и приватниот сектор во која првпат се вклучуваат и жени лидери од Македонија.

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

на 2.2017 - Актуелно24 - Македонија

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот на...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - Весник - Економија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,.

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - Вечер - Економија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,.

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

Глобален Самит на жени лидери 2017 за прв пат во Република Македонија

на 2.2017 - Макфакс - Без катеторија

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - Вистина - Без катеторија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати,...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - ТВ Нова - Без катеторија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати,...

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери GWLS 2017

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

на 2.2017 - Сител - Македонија

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството,.

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

Македонија домаќин на Глобалниот самит на жени лидери

на 2.2017 - Денар - Економија

Над 300 жени лидери од пет континенти ќе учествуваат на „2017 Global Women Leaders’ Summit“, во организација на Сојузот на...

Времеплов
x