20
Далечната 1933  Ова е првиот женски оргазам прикажан на филм   18

Далечната 1933: Ова е првиот женски оргазам прикажан на филм (+18)

пред 11 месеци - Република - Сцена

„Непристојно и морално опасно”, „несоодветно, неморално и развратно”, „исклучително храбро” – ова не се рецензии за „50 нијанси...

Хеди Ламар   глумицата што ја сними првата секс сцена на филм

Хеди Ламар – глумицата што ја сними првата секс сцена на филм

пред 11 месеци - Курир - Сцена

Критичарите се сложуваат и дека ова е еден од најреволуционерните филмски сцени воопшто. „Екстази“, инаку е чешки игран филм од 1930-те, кога американските филмаџии, но и публиката воопшто, не беа подготвени за такви сцени.

Во овој филм за прв пат актерката вистински доживеа оргазам и ја промени историјата

Во овој филм за прв пат актерката вистински доживеа оргазам и ја промени историјата!

пред 11 месеци - Сител - Живот

„Непристојно и морално опасно", „несоодветно, неморално и развратно", „исклучително храбро" - ова не се рецензии за „50 нијанси...

Хеди Ламар   глумицата што ја сними првата секс сцена на филм   Видео

Хеди Ламар – глумицата што ја сними првата секс сцена на филм | Видео

пред 11 месеци - Кукурику - Забава

„Непристојно и морално опасно”, „несоодветно, неморално и развратно”, „исклучително храбро” – ова не се рецензии за „50 нијанси...

Хеди Ламар   глумицата што ја сними првата секс сцена на филм

Хеди Ламар – глумицата што ја сними првата секс сцена на филм

пред 11 месеци - A1on - Забава

„Непристојно и морално опасно”, „несоодветно, неморално и развратно”, „исклучително храбро” – ова не се рецензии за „50 нијанси...

Хеди Ламар – глумицата што ја сними првата филмска сцена со женски оргазам

пред 11 месеци - Либертас - Култура

Непристојно и морално опасно”, „несоодветно, неморално и развратно”, „исклучително храбро” – ова не се рецензии за „50 нијанси...

Ecstasy 1933  Првиот женски оргазам во историјата на филмското платно

Ecstasy 1933: Првиот женски оргазам во историјата на филмското платно

пред 11 месеци - Точка - Сцена

"Непристојно и морално опасно", "несоодветно, неморално и казниво", "премногу храбро" .. - Не, ова не се рецензиите на филмот "50 нијанси потемно" туку коментарите кои во далечната 1933-та година го поздравија филмот "Ecstasy" .

Времеплов
x