20
Бизнисмените не сакаат брзо менување на законите

Бизнисмените не сакаат брзо менување на законите

пред 12 месеци - Утрински - Економија

Домашните и странските компании често коментираат дека најголем дел од законите брзо се подготвуваат и донесуваат и често...

Промените во регулативата најчест проблем за микро и малите фирми

Промените во регулативата- најчест проблем за микро и малите фирми

пред 12 месеци - МТВ 1 - Економија

Анкетата во која биле опфатени 170 субјекти покажала дека за микро и малите фирми и особено „стартапите“ најпроблематични се пет области, пред сѐ поради немањето капацитет да ги следат промените во законската регулатива.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Економски - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Сивата економија и брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Сивата економија и брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Весник - Економија

Малите и средните претпријатија потешко се прилагодат на законите за работни односи и за безбедност и заштита при работа, а не помали пречки им се и правата и обврските од законите за даночна и царинска политика, животна средина и урбанизам.

Сивата економија и брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Сивата економија и брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Вечер - Економија

Малите и средните претпријатија потешко се прилагодат на законите за работни односи и за безбедност и заштита при работа, а не помали пречки им се и правата и обврските од законите за даночна и царинска политика, животна средина и урбанизам.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Весник - Економија

­ Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Утрински - Без катеторија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Со проект на УСАИД бизнисите ќе се прилагодуваат на законите

Со проект на УСАИД, бизнисите ќе се прилагодуваат на законите

пред 12 месеци - +Инфо - Економија

Честото менување на законите и сивата економија остануваат најголем проблем за микро, малите и средните претпријатија. Законските...

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Република - Економија

­ Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Сител - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Канал 5 - Македонија

Како што беше речено денеска на прес-конференција во Стопанската комора, за фирмите е посебно тешко да се прилагодат на законите...

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - ТВ Нова - Без катеторија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Денешен - Македонија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите е најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите е најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Канал 77 - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се’ уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - A1on - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Точка - Македонија

Клучни сектори што ќе бидат опфатени со анализите се земјоделството, текстилот, градежништвото, ИКТ и туризмот, истакна Јадранка Аризанковска, виш советник во Комората.

Стопанска комора Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Лидер - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Стопанска комора: Брзото менување на законите најголем проблем на бизнисот

пред 12 месеци - Нетпрес - Економија

Сивата економија и брзото менување на регулативите се уште се најголеми проблеми за микро, малите и средните претпријатија во Македонија.

Времеплов
x