20
Платежни картички со отпечатоци од прсти како заштита

Платежни картички со отпечатоци од прсти како заштита

пред 11 месеци - IT.mk - Техно

Mastercard во Јужнa Африка претстави платежна картичка со читач на отпечатоци како заштита. Отпечатокот е замена за пинот и функционира слично како и на паметните телефони, за потврда на трансакцијата, јави BBC .

Mastercard  Нема да ви треба ПИН за банкарска картичка

Mastercard: Нема да ви треба ПИН за банкарска картичка

пред 11 месеци - Телефони - Техно

Mastercard развива биометриски банкарски картички, кои би требало да бидат многу побезбедни во споредба со класичните картички, за кои треба да се внесе ПИН кога сакате да платите некаде.

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток на прст

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток на прст

пред 11 месеци - Бизнис инфо - Свет

Фото: MasterCard Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка којашто поседува сензор за отисок на прст. MasterCard, којашто обработува повеќе од 65.

MasterCard претстави кредитна картичка која наместо пин користи отпечаток од прст

MasterCard претстави кредитна картичка која наместо пин користи отпечаток од прст

пред 11 месеци - Иновативност - Свет

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна Африка.

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток од прст

MasterCard претстави кредитна картичка со сензор за отпечаток од прст

пред 11 месеци - Иновативност - Свет

Компанијата MasterCard претстави кредитна картичка која има сензор за отпечаток од прст. Картичката беше претставена и почнува да се користи откако досега двапати успешно помина тест-периодот во Јужна Африка.

Читачите за отпечатоци не се безбедни колку што сме мислеле

Читачите за отпечатоци не се безбедни колку што сме мислеле

пред 11 месеци - Smartportal - Техно

Купивте нов смартфон со читач за отпечатоци на прстите и сигурни сте во безбедноста на податоците на него? Размислете повторно...

Заклучувањето на телефонот со отпечаток не е безбедно како што мислите

Заклучувањето на телефонот со отпечаток не е безбедно како што мислите

пред 11 месеци - IT.mk - Техно

Најголем дел од производителите на паметни телефони, своите ексклузивни модели ги обезбедуваат со читач на отпечатоци. Без отпечаток телефонот не може да се отклучи и податоците на корисникот се безбедни.

Времеплов
x