20
Отворена втората општинска библиотека во Илинден

Отворена втората општинска библиотека во Илинден

пред 11 месеци - Cooltura - Култура

Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која Општина Илинден веќе низ години има одлична соработка и со чија поддршка ја организира Литературната манифестација „Илинден“.

Населбата Илинден доби нова библиотека

Населбата Илинден доби нова библиотека

пред 11 месеци - Макфакс - Без катеторија

Отворена е нова библиотека во населбата Илинден како дел од Домот на култура „Марино“, а во рамки на манифестацијата „Илинден 2017“.

Отворена нова библиотека во Општина Илинден

Отворена нова библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - Cooltura - Култура

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден.

Отворена втората општинска библиотека

Отворена втората општинска библиотека

пред 11 месеци - Весник - Македонија

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017", во Домот на култура „Марино" отворена е втората општинска библиотека...

Отворена втората општинска библиотека

Отворена втората општинска библиотека

пред 11 месеци - Вечер - Скопје

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017", во Домот на култура „Марино" отворена е втората општинска библиотека...

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - Скопје Инфо - Култура

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден.

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - Скопје Инфо - Скопје

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден.

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - Сител - Македонија

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден.

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - Курир - Скопје

Почетниот фонд на книги во библиотеката е донација од издавачката куќа „Матица Македонска“ со која Општина Илинден има одлична соработка и со чија поддршка ја организира Литературната манифестација „Илинден“.

Средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева

Средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева

пред 11 месеци - Cooltura - Култура

Во Домот на култура „Илинден“, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, беше одржана средба со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева.

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

Отворена втора библиотека во Општина Илинден

пред 11 месеци - A1on - Култура

Во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, во Домот на култура „Марино“ отворена е втората општинска библиотека во Општина Илинден.

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

пред 11 месеци - Утрински - Култура

На манифестацијата „Во чест на поетот“, по повод 35-годишнината од неговата смрт, се одржаа неколку културни настани Со положување...

Стихозбирка изложба и премиера Во чест на поетот во Штип

Стихозбирка, изложба и премиера „Во чест на поетот“ во Штип

пред 11 месеци - Дневник - Култура

Со промоција на нова стихозбирка од Благој Самоников, изложба на цртежи и премиера на филм вчера во Штип беа одбележани 35 години од смртта на Ацо Шопов (1923-1982), на манифестацијата „Во чест на поетот“, што се одржува од 1983 година.

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

Родниот Штип го чествуваше Ацо Шопов

пред 11 месеци - Утрински - Култура

На манифестацијата „Во чест на поетот“, по повод 35-годишнината од неговата смрт, се одржаа неколку културни настани Со положување...

Промоција на стихозбирката Песна на ридот од Гордана Михаилова Бошнакоска на Илинден 2017

Промоција на стихозбирката „Песна на ридот“ од Гордана Михаилова Бошнакоска на „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Република - Култура

Во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, во рамките на 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“ беше промовирана стихозбирката „Песна на ридот“ од нашата позната поетеса Гордана Михаилова Бошнакоска.

Вечерни разговори на литературната манифестација Илинден

Вечерни разговори на литературната манифестација „Илинден“

пред 11 месеци - Cooltura - Култура

Денеска (20 април) во 19.00 часот во Домот на културата „Илинден“ во општина Илинден ќе се одржи вечер на книжевни разговори со писателките Кристина Николовска и Лилјана Пандева.

Отворена Литературната манифестација Илинден 2017

Отворена Литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Cooltura - Култура

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април.

Отворена литературната манифестација Илинден 2017

Отворена литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Весник - Живот

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, на свечен начин беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април.

Отворена литературната манифестација Илинден 2017

Отворена литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Република - Култура

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, на свечен начин беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април.

Отворена 18 Литературна манифестација Илинден 2017

Отворена 18. Литературна манифестација „Илинден 2017“

пред 11 месеци - A1on - Култура

Во присуство на голем број писатели и вљубеници во пишаниот збор и уметноста, во Домот на култура „Илинден“, во Општина Илинден, синоќа беше отворена 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“, што ќе трае до 22 април.

Почнува литературната манифестација Илинден 2017 во Општина Илинден

Почнува литературната манифестација „Илинден 2017“ во Општина Илинден

пред 11 месеци - Весник - Живот

Општина Илинден во насока на промовирање на современите културни достигнувања, од 18 до 22 април 2017 година, во Домот на култура „Илинден“, во населба Илинден, ќе ја организира 18-та Литературна манифестација „Илинден 2017“.

Почнува литературната манифестација „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Нетпрес - Живот

Општина Илинден од денеска до 22 април ќе ја организира 18-тата Литературна манифестација „Илинден 2017“, која ќе се одржува во Домот на култура „Илинден“.

Почнува Илинден 2017

Почнува „Илинден 2017“

пред 11 месеци - Лидер - Живот

Општина Илинден од денеска до 22 април ќе ја организира 18-тата Литературна манифестација „Илинден 2017“, која ќе се одржува во Домот на култура „Илинден“.

Времеплов
x