20
2000 матуранти дел од матурантската парада

2000 матуранти дел од матурантската парада

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for 2000 матуранти дел од матурантската парада Околу 2000 средношколци беа дел од традиционалната “Матурска парада”, којa денеска точно напладне се одржa на плоштадот Македонија во Скопје, но и во 6 други поголеми градови низ земјата.

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - ТВ Нова - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурантите заиграа во ист ритам

Матурантите заиграа во ист ритам

пред 9 месеци - МТВ 1 - Македонија

Матурска парада 2017-та година. Матурантите традиционално и оваа година, по 11-ти пат го одбележаа завршувањето  на средното образование.

На плоштадот Македонија матурантите одиграа квадрил

На плоштадот Македонија матурантите одиграа „квадрил“

пред 9 месеци - Денар - Економија

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурски квадрил во Гевгелија

Матурски квадрил во Гевгелија

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Популарниот матурски квадрил, танц кој се игра на музика од штраусовата опера „Љиљакот“ денеска на пладне го играа матурантите од Гевгелија истовремено со матурантите од Скопје, Охрид, Струмица и Струга.

Матурантите се заколнаа на толеранција и ненасилство и одиграа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите се заколнаа на толеранција и ненасилство и одиграа „квадрил“ на плоштадот „Македонија“

пред 9 месеци - Факултети - Живот

Матурантите од Скопје точно напладне, заедно со своите врсници од повеќе градови од земјава и од Европа, го одиграа танцот „квадрил“ на звуците на Штраусовата опера „Лилјакот“.

РАЗИГРАНО НА ПЛОШТАД Матурантите танцуваа кадрил и салса во Скопје

РАЗИГРАНО НА ПЛОШТАД: Матурантите танцуваа кадрил и салса во Скопје

пред 9 месеци - Телеграф - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа кадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

пред 9 месеци - Весник - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија!

пред 9 месеци - Весник - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денес напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија" и положија заклетва за ненасилство Околу 1.

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите заиграа квадрил на плоштад Македонија!

пред 9 месеци - Вечер - Скопје

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денес напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија" и положија заклетва за ненасилство Околу 1.

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

Матурантите танцуваа квадрил за крај на средното образование

пред 9 месеци - Република - Живот

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурска парада 2017 во Скопје

Матурска парада 2017 во Скопје

пред 9 месеци - Fashionel - Мода

Денеска напладне на плоштадот „Македонија" во Скопје, традиционално по 11-ти пат се одржа „Матурска парада" на која учениците кои го завршуваат средното образование танцуваа квадрил.

Матурантите играа квадрил на плоштадот Македонија ГАЛЕРИЈА

Матурантите играа квадрил на плоштадот „Македонија“ ГАЛЕРИЈА

пред 9 месеци - +Инфо - Скопје

На плоштадот „Македонија“ денеска се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“, а матурантите од Скопје...

ГАЛЕРИЈА Плоштадот блесна попладнево  матурантите играа квадрил

ГАЛЕРИЈА: Плоштадот блесна попладнево - матурантите играа квадрил

пред 9 месеци - Прес 24 - Без катеторија

На плоштадот „ Македонија “ денеска се одржа традиционалната манифестација „Матурска парада 201 7 “, а матурантите од Скопје...

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - Курир - Скопје

Матурантите квадрил танцуваа со сини, а матурантките облечени со жолти маички на музиката од Штраусовата опера „Лилјакот“, на преземен сигнал од Радио Словенија со посредство на Македонското радио – Радио Скопје.

Матурски квадрил во Гевгелија

Матурски квадрил во Гевгелија

пред 9 месеци - Курир - Македонија

Во рамки на традиционалната манифестација „Матурска парада“ која годинава се одржува по 11. пат, гевгелиските матуранти квадрилот го играа заедно и во исто време со околу 2.

Матурантите со танц го одбележаа полнолетството

Матурантите со танц го одбележаа полнолетството

пред 9 месеци - Канал 5 - Македонија

Млади а перспективни. Млади, а со големи цели и амбиции. Матурантите денес испратија порака за мир и единство во светот. 11-та година по ред, тие го играат танцот квадрил 4ка.

Жолто и сино го обоија плоштадот  матурантите танцуваа квадрил

Жолто и сино го обоија плоштадот - матурантите танцуваа квадрил

пред 9 месеци - Прес 24 - Македонија

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - Вистина - Сцена

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад Македонија

Матурантите танцуваа квадрил на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - A1on - Забава

Околу 1.000 матуранти од 16 средни училишта од Скопје денеска напладне традиционално танцуваа квадрил на плоштадот „Македонија“ и положија заклетва за ненасилство.

Матурска парада на плоштадот Македонија

Матурска парада на плоштадот „Македонија“

пред 9 месеци - Утрински - Без катеторија

Tрадиционалната манифестација „Mатурска парада 2017“ денеска ќе се одржи на плоштадот „Mакедонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил.

 Матурска парада по 11 ти пат

„Матурска парада“ по 11-ти пат

пред 9 месеци - МТВ 1 - Македонија

Околу 2 илјади матуранти од Македонија точно напладне ќе учествувааат на 11-та матурска парада. Традиционалната манифестација ќе се одржи на плоштадот „Македонија“.

Матурантите точно на пладне ќе играат на  Shape of you

Матурантите точно на пладне ќе играат на ,,Shape of you"

пред 9 месеци - Вест - Скопје

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија.

ТОЧНО НА ПЛАДНЕ Две илјади матуранти ќе играат квадрил на плоштадот Македонија

ТОЧНО НА ПЛАДНЕ: Две илјади матуранти ќе играат квадрил на плоштадот „Македонија“

пред 9 месеци - Телеграф - Македонија

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. Се очекува учество на околу 1.

Традиционално Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

Традиционално: Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

пред 9 месеци - Весник - Македонија

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија.

Традиционално Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

Традиционално: Матурантите денеска ќе заиграат квадрил

пред 9 месеци - Република - Македонија

На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил. Годинава ќе танцуваат и матурантите од Струга, Охрид, Струмица и Гевгелија.

Матурантите одиграа квадрил на плоштадот Македонија

Матурантите одиграа „квадрил“ на плоштадот Македонија

пред 9 месеци - Локално - Македонија

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ се одржа во петок напладне на плоштадот „Македонија“, а матурантите...

 Матурска парада на плоштад Македонија

„Матурска парада“ на плоштад „Македонија“

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Традиционалната манифестација „Матурска парада 2017“ ќе се одржи денеска напладне на плоштадот „Македонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил.

 Матурска парада на плоштад Mакедонија

„Матурска парада“ на плоштад „Mакедонија“

пред 9 месеци - 24 вести - Македонија

Tрадиционалната манифестација „Mатурска парада 2017“ ќе се одржи денеска на пладне на плоштадот „Mакедонија“. На „Матурската парада“ традиционално учениците кои го завршуваат средното образование танцуваат квадрил.

Времеплов
x