20
Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Вистина - Без катеторија

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.

Спиро Ристовски Укинувањето на екстерното е антиреформа

Спиро Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа

пред 11 месеци - Факултети - Живот

Ако се укине екстерното, постепено се ќе се врати по старо. Тие со поголемо влијание, ќе ургираат нивното дете да биде со одличен успех без разлика на неговиот квалитет.

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - ТВ Нова - Македонија

Покрај распишување на локалните избори и решение за истечениот мандат на градоначалниците, според најавите новата точка која...

Ристовски Уникувањето на екстерното не е реформа туку антиреформа

Ристовски: Уникувањето на екстерното не е реформа, туку антиреформа

пред 11 месеци - Утрински - Без катеторија

Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење, кое што постоело во сите напредни земји и претставувало одреден...

ВМРО ДПМНЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ Укинувањето на екстерното тестирање е штетно за учениците

ВМРО-ДПМНЕ ДО РОДИТЕЛИТЕ: Укинувањето на екстерното тестирање е штетно за учениците

пред 11 месеци - Телеграф - Македонија

Со предупредување дека со укинувањето на екстерното тестирање ќе се намали квалитетот на образованието во земјава излезе...

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници Екстерното тестирање да се укине уште годинава

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници: Екстерното тестирање да се укине уште годинава

пред 11 месеци - A1on - Македонија

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска остварија средба...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Дневник - Без катеторија

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.

Ристовски Укинувањето на екстерното е антиреформа и популистичка мерка

Ристовски: Укинувањето на екстерното е антиреформа и популистичка мерка

пред 11 месеци - A1on - Македонија

„Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење. Тестирање на знаење кое што постои во сите напредни земји...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Пулс 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Курир - Македонија

–  Намерата на СДС да го укине екстерното тестирање е додворување на дел од родителите кои се третираат само како потенцијални...

СДСМ Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

СДСМ: Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

пред 11 месеци - ТВ Нова - Македонија

Предлог законот што го доставивме до Собранието со кој се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, е предложен по скратена постапка бидејќи не е обемен, и се очекува да биде ставен на дневен ред на првата наредна седница.

ВМРО ДПМНЕ Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење

ВМРО-ДПМНЕ: Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење

пред 11 месеци - Канал 5 - Македонија

Не може да се укине екстерното тестирање, тоа е тестирање на реално стекнатото знаење на учениците. .

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти

пред 11 месеци - 24 вести - Македонија

Пратениците на СДСМ  Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов  остварија средба со матуранти, наставници, професори...

Ристоски Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа  туку е антиреформа

Ристоски: Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа

пред 11 месеци - 24 вести - Македонија

Укинувањето на екстерното тестирање не е реформа – туку е антиреформа , изјави денеска Спиро Ристоски од ВМРО ДПМНЕ. Тој додаде дека екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење.

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа на СДСМ

пред 11 месеци - МТВ 1 - Македонија

Најавата на СДСМ за укинување на екстерното тестирање е само обид за додворување на гласачите, и контрапродуктивно, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - ТВ Нова - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.

Екстерното тестирање ќе се укине по скратена постапка

Екстерното тестирање ќе се укине по скратена постапка

пред 11 месеци - +Инфо - Македонија

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска се сретнаа со матуранти,...

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното е антиреформа која ја враќа земјата назад

ВМРО-ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното е антиреформа која ја враќа земјата назад

пред 11 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска со свој став за предлогот за укинување на екстерното тестирање: Екстерното тестирање е тестирање на реално стекнатото знаење.

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти и професори разговараа за укинување на екстерното тестирање

Пратениците на СДСМ на средба со матуранти и професори разговараа за укинување на екстерното тестирање

пред 11 месеци - Канал 5 - Македонија

-Во предлог законот што го доставивме до Собранието се бара укинување на екстерното тестирање веднаш. Бидејќи не е обемен...

ВМРО ДПМНЕ Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

ВМРО ДПМНЕ: Укинувањето на екстерното ја враќа земјата назад

пред 11 месеци - Нова ТВ - Македонија

Намерата на СДСМ да го укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и додворување на дел од родителите кои се...

СДСМ Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

СДСМ: Предлогот за укинување на екстерното се очекува на првата собраниска седница

пред 11 месеци - Локално - Македонија

Предлог законот што го доставивме до Собранието со кој се бара укинување на екстерното тестирање веднаш, е предложен по скратена постапка бидејќи не е обемен, и се очекува да биде ставен на дневен ред на првата наредна седница.

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Нетпрес - Македонија

Намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците,...

Ристовски Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

Ристовски: Укинувањето на екстерното е популистичка мерка на штета на децата

пред 11 месеци - Локално - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција оцени дека намерата да се укине екстерното тестирање не е реформа, туку антиреформа и популистичката мерка која е на штета на учениците.

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници Екстерното тестирање да се укине уште годинава

Пратеници на СДСМ на средба со матуранти и наставници: Екстерното тестирање да се укине уште годинава!

пред 11 месеци - Либертас - Македонија

Пратениците на СДСМ во Собранието на Р.Македонија, Стефан Богоев, Ивана Туфегџиќ и Петар Атанасов денеска остварија средба...

Поднесена е иницијатива во Парламентот Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година

Поднесена е иницијатива во Парламентот! Екстерно тестирање да нема од оваа учебна година!

пред 11 месеци - Локално - Македонија

До парламентот е доставена иницијативата  за предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање.

СДСМ поднесе предлог до Собранието за укинување на екстерното тестирање

СДСМ поднесе предлог до Собранието за укинување на екстерното тестирање

пред 11 месеци - Телма - Македонија

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, изјави на прес конференција пратеникот Стефан Богоев.

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното

СДСМ со иницијатива до Собранието за укинување на екстерното

пред 11 месеци - Локално - Македонија

Пратениците на СДСМ денеска ќе ги достават до Парламентот предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање, изјави на прес конференција пратеникот Стефан Богоев.

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

СДСМ во Собранието ќе поднесе предлог за укинување на екстерното тестирање

пред 11 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

СДСМ најави дека денеска до Парламентот ќе ги достават предлог измените на законите за основно и за средно образование со кое ќе се укине екстерното тестирање.

Богоев Ќе доставиме до Собранието предлог за укинување на екстерното

Богоев: Ќе доставиме до Собранието предлог за укинување на екстерното

пред 11 месеци - Актуелно24 - Македонија

СДСМ денеска ќе го достави до Собранието предлогот за измени во Законот за образование, рече пратеникот на СДСМ, Стефан Богоев, на денешната прес-конференција.

СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

пред 11 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for СДСМ најави предлог измени за укинување на екстерното

Времеплов
x