20
Членство во НАТО  Армијата подготвена но Македонија не

Членство во НАТО - Армијата подготвена, но, Македонија не

пред 9 месеци - Фаланга - Македонија

Ако прашате претставници на Армијата на Република Македонија, ќе ви речат дека војската е подготвена за влезе во НАТО, но експертите мислат поинаку.

КОЈ ГИ ШИША ВОЈНИЦИТЕ АМБАСАДОРИТЕ СЕ ПОВАЖНИ Шеќеринска наместо на показната вежба на армијата беше презафатена со пиење кафе со амбасадорите

КОЈ ГИ „ШИША“ ВОЈНИЦИТЕ, АМБАСАДОРИТЕ СЕ ПОВАЖНИ: Шеќеринска наместо на показната вежба на армијата, беше презафатена со пиење кафе со амбасадорите!

пред 9 месеци - Infomax - Македонија

Министерката за Одбрана Радмила Шеќеринска немаше време да присуствува на показна вежба на СПБГ во касарната Петровец на АРМ поради средбите кои ги имаше со Амбасадорите на Полска и Франција.

Главната воена сила на АРМ спремна за реоценување според НАТО стандардите

Главната воена сила на АРМ спремна за реоценување според НАТО стандардите

пред 9 месеци - Алфа - Македонија

Најголемата единица на АРМ, Средната пешадиска баталјонска борбена група имаше планска активност вежба на командно место и уште еднаш покажа дека е обучена и оспособена согласно НАТО стандардите.

Иванов следеше показна вежба на армијата

Иванов следеше показна вежба на армијата

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Иванов следеше показна вежба на армијата Формирање набљудувачница, проверка на борбената готовност, дотур на храна – ова се дел од задачите на средната пешадиска баталјонска група на АРМ.

ВРХОВНИОТ КОМАНДАНТ ВО ПОСЕТА НА ПРВАТА МЕХАНИЗИРАНА ПЕШАДИСКА БРИГАДА Посета на Врховниот командант на вооружените сили на изведување на показна вежба на командно место на СПБГ

ВРХОВНИОТ КОМАНДАНТ ВО ПОСЕТА НА ПРВАТА МЕХАНИЗИРАНА ПЕШАДИСКА БРИГАДА: Посета на Врховниот командант на вооружените сили на изведување на показна вежба на командно место на СПБГ!

пред 9 месеци - Infomax - Македонија

Армијата на Република Македонија во рамки на активностите за одбележување на 25 години од своето постоење, и како дел од...

Армијата подготвена за НАТО

Армијата подготвена за НАТО

пред 9 месеци - Телма - Македонија

Армијата на Република Македонија е подготвена за брз влез во НАТО. Ова прашање не е воено ,туку политички условено, смета бригадниот пешадиски генерал Мирче Ѓоргоски кој денеска го пречека претседателот Ѓорѓе Иванов.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред 9 месеци - Либертас - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - A1on - Македонија

Армијата на Република Македонија во рамки на активностите за одбележување на 25 години од своето постоење, и како дел од...

Претседателот Иванов на одбележување на 25 години од формирањето на АРМ

Претседателот Иванов на одбележување на 25 години од формирањето на АРМ

пред 9 месеци - Канал 5 - Македонија

Вежбата ја проследија претседателот на државата Ѓорѓе Иванов, началникот на генералштабот на АРМ, генерал потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на Средната пешадиска баталјонска борбена група на АРМ

Показна вежба на Средната пешадиска баталјонска борбена група на АРМ

пред 9 месеци - МТВ 1 - Македонија

Најголемата единица на Армијата на Република Македонија, Средната пешадиска баталјонска борбена група пред врховниот командант Иванов и началникот на генерал- штабот со показна вежба за начинот и постапките во тактичките оперативни центри.

Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред 9 месеци - Идивиди - Македонија

Скопје, 19 јуни 2017 (МИА) - Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред 9 месеци - Канал 5 - Македонија

Ова беше истакнато на денешната средба помеѓу министерката за одбрана Радмила Шекеринска и амбасадорот на Република Франција Кристиан Тимоние, во Министерството за одбрана.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска Тимоние Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

Шекеринска-Тимоние: Унапредување на соработката со Франција за модернизација на АРМ

пред 9 месеци - A1on - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска - Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред 9 месеци - Канал 5 - Македонија

Министерката Шекеринска го истакна сериозниот пристап на Владата кон потребните реформи во Министерството и Армијата. Таа...

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска - Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред 9 месеци - Сител - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Тимоние Вратите на НАТО се отворени Франција сака соработката со Македонија да се унапреди

Тимоние: Вратите на НАТО се отворени, Франција сака соработката со Македонија да се унапреди

пред 9 месеци - Канал 77 - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред 9 месеци - A1on - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Македонија и Полска имаат одбранбена соработка за пример се бараат модалитети за нејзино дополнително интензивирање

Македонија и Полска имаат одбранбена соработка за пример, се бараат модалитети за нејзино дополнително интензивирање

пред 9 месеци - Бриф - Македонија

Билатералните одбранбени односи помеѓу Македонија и Полска се пример за соработка помеѓу две партнерски земји и треба да...

Средба Шекеринска – Тимоние: Позитивни сигнали за унапредување на соработката со Франција во насока на модернизација на Армијата

пред 9 месеци - Нетпрес - Македонија

Унапредувањето на одбранбената соработката меѓу Македонија и Франција е од големо значење за заедничкиот придонес кон мирот, стабилноста и безбедноста на Балканот и пошироко.

Показна вежба на АРМ во Петровец и во Катланово

Показна вежба на АРМ во Петровец и во Катланово

пред 9 месеци - МТВ 1 - Македонија

Во касарната во Петровец и во Катланово ќе се изведе показна вежба на Средната батаљонска борбена група на Армијата на Република Македонија.

Шекеринска  Мултановски Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

Шекеринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одлична одбранбена соработка

пред 9 месеци - Либертас - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - Канал 5 - Македонија

Вежбата ќе ја проследат претседателот на Република Македонија и врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, началникот на ГШ генерал-потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - Прес 24 - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Шекeринска – Мултановски: Македонија и Полска имаат одбранбена добра соработка, е бараат модалитети за нејзино интензивирање

пред 9 месеци - Нетпрес - Македонија

Билатералните одбранбени односи меѓу Македонија и Полска се пример за соработка меѓу две партнерски земји и треба да се направат...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - Курир - Македонија

Вежбата ќе ја проследат претседателот на Република Македонија и врховен командант на вооружените сили Ѓорге Иванов, началникот на ГШ генерал-потполковник Методија Величковски и генерали на АРМ.

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - ТВ Нова - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

Показна вежба на СПБГ во касарната Петровец

пред 9 месеци - A1on - Македонија

Во касарната во Петровец и реонот на Катланово денеска ќе се реализира показна вежба на командно место на средната баталјонска...

Времеплов
x