20
ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - Вистина - Без катеторија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - Денешен - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - Курир - Македонија

– Со ребалансот на буџетот предвиден за изградба на Античкиот театар Скупи, сите средства кои беа наменети за проектот се укинати некаде над 80 отсто.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - ТВ Нова - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култура Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 8 месеци - A1on - Култура

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

пред 8 месеци - Пулс 24 - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 8 месеци - Курир - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Со ребалансот на буџетот предвиден...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 8 месеци - Прес 24 - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Алаѓозовски и Социјалдемократскиот...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 8 месеци - Вистина - Без катеторија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 8 месеци - Денешен - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Политички игри со античкиот театар Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар- Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 8 месеци - Курир - Македонија

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 8 месеци - Весник - Живот

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Божиновска: СДСМ со стопирањето на проектите во археолошките истражувања нанесува непроценлива штета

пред 8 месеци - Нетпрес - Македонија

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар...

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 8 месеци - Република - Култура

Античкиот театар во Скупи е најголемиот театар во Република Македонија и по финалната реконструкција би бил единствен објект...

Атанасов Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните античкиот театар кај Скупи

Атанасов: Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи

пред 8 месеци - Прес 24 - Македонија

Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи. Во ребалансот на буџетот предвиден за изградба на античкиот театар Скупи, средствата наменети за проектот се укинати за над 80%.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 8 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Во реакцијата се посочува дека се одобрени средства за да се доврши конзервацијата на Скупи и оти таа е завршена. - Нема...

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 8 месеци - Сител - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

ВМРО ДПМНЕ Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните не се од корист никому

ВМРО-ДПМНЕ: Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните, не се од корист никому

пред 8 месеци - A1on - Македонија

„Вистинското лице на СДС се виде откако дојдоа на власт. Докажаа дека не се реформска туку антиреформска влада. Министерот...

СДСМ Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО ДПМНЕ ги уништи

СДСМ: Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО-ДПМНЕ ги уништи

пред 8 месеци - +Инфо - Култура

Додека ВМРО-ДПМНЕ новокомпонираните барокни градби ги подметнуваше како културно наследство, вистинското културно и историско наследство скапуваше и се распаѓаше, реагира СДСМ.

СДСМ Заради криминални тендери ВМРО ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

СДСМ: Заради криминални тендери, ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

пред 8 месеци - A1on - Македонија

СДСМ со писмено соопштение реагираше на прес-конференцијата на Владимир Атанасов од ВМРО-ДПМНЕ. „Додека ВМРО-ДПМНЕ новокомпонираните...

Атанасов Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

Атанасов: Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

- Овој антички театар од римско време е еден од најголемите и најзначајните објекти на Балканот и пошироко. Ова е еден од...

Атанасов Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

Атанасов: Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

пред 8 месеци - Алфа - Економија

Владимир Атанасов од ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека во ребалансот на буџетот се намалени за над 80 проценти средствата наменети за реализација на проектот за античкиот театар Скупи.

СДСМ Заради криминални тендери ВМРО ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

СДСМ: Заради криминални тендери, ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Додека ВМРО-ДПМНЕ новокомпонираните барокни градби ги подметнуваше како културно наследство, вистинското културно и историско наследство скапуваше и се распаѓаше.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Од ВМРО-ДПМНЕ  наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 8 месеци - ТВ Нова - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат од СДС да ги реализираат проектите кои ги најавуваа

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат од СДС да ги реализираат проектите кои ги најавуваа

пред 8 месеци - A1on - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ со писмено соопштение реагира на прес-конференцијата на Благој Бочварски. „Крајно време е СДС да прекине да се однесува како во опозиција.

СДСМ најави одговорност за намерното уништување на културното наследство

СДСМ најави одговорност за намерното уништување на културното наследство

пред 8 месеци - Локално - Македонија

СДСМ го обвини денес ВМРО-ДПМНЕ дека заради криминални тендери, сакала да го уништи Скупи, при што најави дека ќе има одговорност за секое намерно уништување на културното наследство.

Атанасов Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

Атанасов: Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Владимир Атанасов од ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека во ребалансот на буџетот се намалени за над 80 проценти средствата наменети за реализација на проектот за античкиот театар Скупи.

Времеплов
x