20
СДСМ Не постои поштетно задолжување од тоа на ВМРО ДПМНЕ

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од тоа на ВМРО-ДПМНЕ

пред 7 месеци - Актуелно24 - Економија

По серијата обвинувања од ВМРО-ДПМНЕ дека СДСМ, по повеќето напади кон претходната влада за прекумерно задолжување, сега...

СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го бетонира локалитетот Скупи

пред 7 месеци - A1on - Култура

СДСМ со писмено соопштение реагира на прес-конференцијата на Валентина Божиновска од ВМРО-ДПМНЕ. „ВМРО-ДПМНЕ преку криминалното...

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - Курир - Македонија

– Со ребалансот на буџетот предвиден за изградба на Античкиот театар Скупи, сите средства кои беа наменети за проектот се укинати некаде над 80 отсто.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - Вистина - Без катеторија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ

Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ

пред 7 месеци - Пулс 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - ТВ Нова - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култура Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - Денешен - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 7 месеци - Курир - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Со ребалансот на буџетот предвиден...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 7 месеци - Прес 24 - Македонија

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата на Валентина Божиновска. Алаѓозовски и Социјалдемократскиот...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 7 месеци - Вистина - Без катеторија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

ВМРО ДПМНЕ Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

ВМРО-ДПМНЕ: Кратењето на буџетот ја отсликува негрижата на СДСМ за културното наследство

пред 7 месеци - A1on - Култура

ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека министерот за култутра Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирање на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцениле маката на илјадници работници кои неколку години работеле на тој локалитет.

СДСМ Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО ДПМНЕ ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 7 месеци - A1on - Економија

СДСМ писмено реагира на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. „Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11 годишното криминално владеење.

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

Алаѓозовски и СДС со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи

пред 7 месеци - Пулс 24 - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Божиновска Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

Божиновска: Алаѓозовски и СДСМ со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, ја потцени и навреди маката на илјадници археолошки работници

пред 7 месеци - Денешен - Македонија

Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар Скупи, за жал ја потцени...

Политички игри со античкиот театар Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар- Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 7 месеци - Курир - Македонија

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 7 месеци - Весник - Живот

Работата на реконструкцијата и конзервацијата на театарот во Скупи повторно е среде политичка битка. Алаѓозовски најави дека ќе направи темелна ревизија на проектот.

Политички игри со античкиот театар  Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

Политички игри со античкиот театар – Стопирањето на реконструкцијата ќе предизвика огромни штети

пред 7 месеци - Република - Култура

Античкиот театар во Скупи е најголемиот театар во Република Македонија и по финалната реконструкција би бил единствен објект...

СДСМ Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО ДПМНЕ ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 7 месеци - Локално - Македонија

СДСМ писмено реагира на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ. „Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11 годишното криминално владеење.

СДСМ: Не постои поштетно задолжување од она на ВМРО-ДПМНЕ, ребалансот ги насочува парите кај граѓаните

пред 7 месеци - Нетпрес - Македонија

Не постои поголемо и поштетно задолжување од она што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11-годишното криминално владеење, реагираше во понеделникот владејачката СДСМ.

СДСМ Ребалансот на буџетот ги пренасочува парите кај граѓаните

СДСМ: Ребалансот на буџетот ги пренасочува парите кај граѓаните

пред 7 месеци - Либертас - Македонија

Не постои поголемо и поштетно задолжување од тоа што ВМРО-ДПМНЕ им го направи на граѓаните на Македонија за време на 11-годишното криминално владеење, се вели во реакцијата на СДСМ на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ за ребалансот на буџетот.

Божиновска: СДСМ со стопирањето на проектите во археолошките истражувања нанесува непроценлива штета

пред 7 месеци - Нетпрес - Македонија

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски и Социјалдемократскиот сојуз со стопирањето на изградбата на проектот Антички театар...

Атанасов Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните античкиот театар кај Скупи

Атанасов: Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи

пред 7 месеци - Прес 24 - Македонија

Алаѓозовски и СДС блокираат и стопираат уште еден проект важен за граѓаните, античкиот театар кај Скупи. Во ребалансот на буџетот предвиден за изградба на античкиот театар Скупи, средствата наменети за проектот се укинати за над 80%.

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 7 месеци - Прес 24 - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

СДСМ ВМРО ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ сакаше да го уништи Скупи

пред 7 месеци - Канал 5 - Македонија

Во реакцијата се посочува дека се одобрени средства за да се доврши конзервацијата на Скупи и оти таа е завршена. - Нема...

ВМРО ДПМНЕ Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните очекуваат СДС да ги реализира проектите што ги вети

пред 7 месеци - Сител - Македонија

ВМРО-ДПМНЕ во писмената реакција на денешната прес-конференција на потпретседателот на СДСМ, Благој Бочварски наведува дека граѓаните очекуваат СДСМ да ги реализира проектите коишто ги ветила во предизборниот период.

СДСМ Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО ДПМНЕ ги уништи

СДСМ: Ќе ги заштитиме спомениците кои ВМРО-ДПМНЕ ги уништи

пред 7 месеци - +Инфо - Култура

Додека ВМРО-ДПМНЕ новокомпонираните барокни градби ги подметнуваше како културно наследство, вистинското културно и историско наследство скапуваше и се распаѓаше, реагира СДСМ.

ВМРО ДПМНЕ Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните не се од корист никому

ВМРО-ДПМНЕ: Стопирање и блокирање на проекти од значење за граѓаните, не се од корист никому

пред 7 месеци - A1on - Македонија

„Вистинското лице на СДС се виде откако дојдоа на власт. Докажаа дека не се реформска туку антиреформска влада. Министерот...

Атанасов Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

Атанасов: Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

пред 7 месеци - Алфа - Економија

Владимир Атанасов од ВМРО-ДПМНЕ денеска обвини дека во ребалансот на буџетот се намалени за над 80 проценти средствата наменети за реализација на проектот за античкиот театар Скупи.

Атанасов Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

Атанасов: Да не се стопира реализацијата на проектот за Скупи

пред 7 месеци - Канал 5 - Македонија

- Овој антички театар од римско време е еден од најголемите и најзначајните објекти на Балканот и пошироко. Ова е еден од...

Времеплов
x