20
Османи  Патот до Брисел води преку Охридскиот договор и Законот за јазиците

Османи: Патот до Брисел води преку Охридскиот договор и Законот за јазиците

пред 6 месеци - +Инфо - Македонија

Патот до Брисел води преку Охридскиот рамковен договор и Законот за јазиците како едно од најсензитивните и најважните прашања од договорот, вели вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи во интервју за телевизија Телма .

Разговор со Мухамед Халили   Дали имаме политичка употреба или злоупотреба на Рамковниот договор

Разговор со Мухамед Халили – Дали имаме политичка употреба или злоупотреба на Рамковниот договор?

пред 6 месеци - 24 вести - Македонија

Шеснаесет години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор, со кој се стави крај на воениот конфликт во Македонија...

Даштевски  Со Законот за јазици Македонија станува бинационална држава

Даштевски: Со Законот за јазици Македонија станува бинационална држава

пред 6 месеци - Алфа - Македонија

Рамката која како таква беше формулирана пред 16 години е одличен пример за тоа како треба да функционира едно мутлиетничко општество и од тоа не смее да се отстапува.

Османи  Патот до Брисел е преку охридскиот рамковен договор

Османи: Патот до Брисел е преку охридскиот рамковен договор

пред 6 месеци - Телма - Македонија

Патот на Македонија до Брисел оди преку Охридскиот рамковен договор, вели вицепремиерот  за европски интеграции Бујар Османи во интервју за Телма.

16 години од Рамковниот договор

16 години од Рамковниот договор

пред 6 месеци - Телма - Македонија

Потпишувањето на Охридскиот рамковен договор стави крај на воениот конфликт во земјата. Договорот беше оценет како основа за добар меѓуетнички соживот, а неговите одредби се преточија во 15 уставни амандмани.

Законот за јазици ќе го заокружи Рамковниот договор

Законот за јазици ќе го заокружи Рамковниот договор?

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Работиме активно да се испочитува Охридскиот договор, вели министерот за администрација Дамјан Манчевски. Со последните предложени измени на Законот за употреба на јазиците поголем дел од обврските веќе ги финишираме.

Османи  Патот до Брисел води преку Рамковниот договор и Законот за јазиците

Османи: Патот до Брисел води преку Рамковниот договор и Законот за јазиците

пред 6 месеци - Локално - Македонија

Патот до Брисел води преку Охридскиот рамковен договор и Законот за јазиците како едно од најсензитивните и најважните прашања од договорот, вели вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи во интервју за „Телма“.

Османи  Патот до Брисел води преку Рамковниот договор и Законот за јазиците

Османи: Патот до Брисел води преку Рамковниот договор и Законот за јазиците

пред 6 месеци - Либертас - Македонија

Патот до Брисел води преку Охридскиот рамковен договор и Законот за јазиците како едно од најсензитивните и најважните прашања од договорот, вели вицепремиерот за европски прашања, Бујар Османи во интервју за „Телма“.

БЕСА сe уште нема одлучено како ќе гласа за предлог   законот за употреба на јазиците

БЕСА сe уште нема одлучено како ќе гласа за предлог - законот за употреба на јазиците

пред 7 месеци - Фаланга - Македонија

Движење Беса, сè уште нема одлучено како ќе гласа за предлог-законот за јазиците кој предвидува проширување на употребата на албанскиот јазик.

Времеплов
x