20
Taравари Ќе одговара оној што мислел да ги врати сините картони

Taравари: Ќе одговара оној што мислел да ги врати сините картони

пред 6 месеци - Локално - Македонија

Министерот за здравство Арбен Таравари вели дека не знае како дошло до тоа да се вратат сините картони и најави ќе побара одговорност од тој што ги пуштил во оптек, бидејќи, како што кажа, нема потреба од нив.

Таравари Сините картони не се потребни

Таравари: Сините картони не се потребни

пред 6 месеци - Фаланга - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

Таравари На лекар само со лична карта или пасош

Таравари: На лекар само со лична карта или пасош

пред 6 месеци - Актуелно24 - Македонија

Од денеска нема да се користат сини картони при одење на лекар, соопшти министерот за здравство, Арбен Таравари, на денешната прес-конференција.

Сините картони не се враќаат во здравството

Сините картони не се враќаат во здравството

пред 6 месеци - 24 вести - Македонија

Сините картони нема да се вратат во употреба. Министерот за здравство ќе истражува кој во Фондот наложил да се бараат сини картони и ќе бара одговорност.

Таравари На лекар со лична карта

Таравари: На лекар со лична карта

пред 6 месеци - Сител - Македонија

Embedded video for Таравари: На лекар со лична карта

Taравари Ќе одговара тој што ги врати сините картони

Taравари: Ќе одговара тој што ги врати сините картони

пред 6 месеци - Либертас - Македонија

Министерот за здравство Арбен Таравари вели дека не знае како дошло до тоа да се вратат сините картони и најави ќе побара одговорност од тој што ги пуштил во оптек, бидејќи, како што кажа, нема потреба од нив.

Таравари Без син картон на преглед и во аптека здравствените картички и натаму ќе важат

Таравари: Без син картон на преглед и во аптека, здравствените картички и натаму ќе важат

пред 6 месеци - еМАГАЗИН - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

На лекар или во аптека и со стара картичка и со лична карта

На лекар или во аптека и со стара картичка, и со лична карта

пред 6 месеци - Телма - Македонија

Сини картони нема да има и никој нема да смее да им ги бара на пациентите. На лекар или во аптека ќе може да се оди со здравствената картичка, дури и таа да е истечена, со здравствената книшка, па дури и само со лична карта.

Таравари Кај лекар само со лична карта не е потребен син картон

Таравари: Кај лекар само со лична карта, не е потребен син картон

пред 6 месеци - ТВ Нова - Македонија

Здравствена услуга ќе добие секој граѓанин кој е осигуреник, а за да го докаже тоа доволна му е само лична карта, пасош,...

Таравари Без син картон на преглед и во аптека ЕЗК и натаму ќе важат

Таравари: Без син картон на преглед и во аптека, ЕЗК и натаму ќе важат

пред 6 месеци - Сител - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

Таравари Без син картон на преглед и во аптека здравствените картички и натаму ќе важат

Таравари: Без син картон на преглед и во аптека, здравствените картички и натаму ќе важат

пред 6 месеци - Прес 24 - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

Кај лекар само со лична карта не е потребен син картон  на здравствените картички им изминал рокот

Кај лекар само со лична карта, не е потребен син картон – на здравствените картички им изминал рокот

пред 6 месеци - MK News - Македонија

Здравствена услуга ќе добие секој граѓанин кој е осигуреник. Тој само ќе треба да покаже лична карта, пасош, стара здравствена...

Здравствените картички и натаму ќе важат

Здравствените картички и натаму ќе важат

пред 6 месеци - Пулс 24 - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

Сините картони нема да се користат на лекар само со лична карта

Сините картони нема да се користат, на лекар само со лична карта

пред 6 месеци - Весник - Македонија

Како што објасни министерот за здравство Арбен Таравари во иднина без син картон ќе може да се оди и на преглед, но и во...

Пациентите и фармацевтите збунети  здравствени картици или сините картони

Пациентите и фармацевтите збунети - здравствени картици или сините картони

пред 6 месеци - Канал 5 - Македонија

Граѓаните револтирани откажале и прегледи поради истекот на рокот на картицата, а во меѓувреме никој не знаел да им каже дали ќе има картици или повторно сини картони.

Нема да се враќаат сините картони

Нема да се враќаат сините картони

пред 6 месеци - МТВ 1 - Македонија

Сините картони нема да се користат, ќе се бара одговорност за печатењето на новите- Министерството за здравство со одлука да продолжат да се користат електронските картички, дури и со истечен рок.

Таравари Без син картон на преглед и во аптека ЕЗК и натаму ќе важат

Таравари: Без син картон на преглед и во аптека, ЕЗК и натаму ќе важат

пред 6 месеци - ТВ Нова - Македонија

На пациентите од денеска нема да им треба син картон за преглед или за подигнување лек во аптека. Потребна им е единствено...

Кај лекар само со лична карта не е потребен син картон

Кај лекар само со лична карта, не е потребен син картон

пред 6 месеци - +Инфо - Македонија

Здравствена услуга ќе добие секој граѓанин кој е осигуреник. Тој само ќе треба да покаже лична карта, пасош, стара здравствена...

Таравари Нема да се користат сини картони доволна е лична карта за да одите на лекар

Таравари: Нема да се користат сини картони, доволна е лична карта за да одите на лекар

пред 6 месеци - Денар - Економија

Од денеска нема да се користат сини картони при одење на лекар, соопшти министерот за здравство, Арбен Таравари, на денешната прес-конференција.

Сините картони се враќаат во аптеките голем број картици се неважечки

Сините картони се враќаат во аптеките, голем број картици се неважечки

пред 6 месеци - Прес 24 - Македонија

Фондот за здравство ги враќа сините картони за земање лекови, откако на електорнските картички издадени во 2001 и 2012 година им истече рокот од 5 години.

Кај лекар само со лична карта

Кај лекар само со лична карта

пред 6 месеци - ТВ Нова - Македонија

Од денеска нема да се користат сини картони при одење на лекар, соопшти министерот за здравство, Арбен Таравари, на денешната прес-конференција.

Таравари Нема повеќе да се користат сини картони за на лекар доволна е само лична карта

Таравари: Нема повеќе да се користат сини картони за на лекар, доволна е само лична карта

пред 6 месеци - ТВ Нова - Македонија

Од денеска нема да се користат сини картони при одење на лекар, соопшти министерот за здравство, Арбен Таравари, на денешната прес-конференција.

Истече рокот на здравствените картички се враќаат сините картони

Истече рокот на здравствените картички, се враќаат сините картони

пред 6 месеци - Телма - Македонија

Сините картони повторно се враќаат во употреба, откако на здравствените електронски картички издадени во 2011 и 2012 година, им истече рокот на важност од пет години.

Сините картони не се враќаат во здравството

Сините картони не се враќаат во здравството

пред 6 месеци - 24 вести - Македонија

Сините картони не се враќаат во здравството. Здравствена услуга ќе добие секој граѓанин кој е осигуреник. Тој само ќе треба...

Сините картони нема да се користат на лекар само со лична карта

Сините картони нема да се користат, на лекар само со лична карта

пред 6 месеци - Вечер - Македонија

Како што објасни министерот за здравство Арбен Таравари во иднина без син картон ќе може да се оди и на преглед, но и во...

Се враќаат сините картони

Се враќаат сините картони

пред 6 месеци - 24 вести - Македонија

Заврши рокот на електронските картички во здравството. Иако беа најавувани како една од најголемите здравствени реформи, во пракса никогаш не профункционираа.

Таравари Нема повеќе да се користат сини картони за на лекар доволна е само лична карта

Таравари: Нема повеќе да се користат сини картони за на лекар, доволна е само лична карта

пред 6 месеци - A1on - Македонија

Од денеска нема да се користат сини картони при одење на лекар, соопшти министерот за здравство, Арбен Таравари, на денешната прес-конференција.

Се враќаат сините картони за лекување на картичките им истече рокот

Се враќаат сините картони за лекување, на картичките им истече рокот

пред 6 месеци - Актуелно24 - Македонија

Сините картони за лекување повторно се враќаат во употреба откако на здравствените електронски картички кои што беа издадени во 2011 и дел од 2012 година им истече рокот на важност од 5 години.

Се враќаат сините здравствени картони

Се враќаат сините здравствени картони

пред 6 месеци - +Инфо - Македонија

Сините картони за лекување повторно се враќаат во употреба откако на здравствените електронски картички кои што беа издадени во 2011 и дел од 2012 година им истече рокот на важност од 5 години.

Сините картони се враќаат во аптеките голем број картици се неважечки

Сините картони се враќаат во аптеките, голем број картици се неважечки

пред 6 месеци - Нова ТВ - Македонија

Фондот за здравство ги враќа сините картони за земање лекови, откако на електорнските картички издадени во 2001 и 2012 година им истече рокот од 5 години.

Времеплов
x