20
ДПА излегува Беса влегува во ДИК

ДПА излегува, Беса влегува во ДИК

пред 8 месеци - Весник - Македонија

Со 80 гласа „за“, без ниту еден „против“ и воздржан глас денеска беше донесена одлуката за распишување оглас за нов член на Државната изборна комисија.

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Поднесувачи на предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК се пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими.

И БЕСА добива член во Државната изборна комисија

И БЕСА добива член во Државната изборна комисија

пред 8 месеци - Вечер - Македонија

Собранието на Република Македонија вчера попладне, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија.

ДПА излегува Беса влегува во ДИК

ДПА излегува, Беса влегува во ДИК

пред 8 месеци - Република - Македонија

Со 80 гласа „за“, без ниту еден „против“ и воздржан глас денеска беше донесена одлуката за распишување оглас за нов член на Државната изборна комисија.

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК).

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Курир - Македонија

Поднесувачи на предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК се пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими.

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

пред 8 месеци - Прес 24 - Македонија

Со 80 гласа „за“ и ниту еден „против“, пратениците во Собранието го усвоија предлогот за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК.

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - ТВ Нова - Македонија

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК).

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Денешен - Македонија

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК).

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

Собранието распиша оглас за избор на нов член на ДИК

пред 8 месеци - A1on - Македонија

Со 80 гласа „за“ и ниту еден „против“, пратениците во Собранието го усвоија предлогот за објавување јавен оглас за избор на член на ДИК.

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Нетпрес - Македонија

Собранието на Република Македонија попладнево на продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК).

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

Собранието донесе одлука за јавен оглас за избор на член на ДИК

пред 8 месеци - Локално - Македонија

Собранието на Република Македонија попладнево нан продолжението на 15. седница, со 80 гласа за, без против и воздржани, ја донесе одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК).

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Весник - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Вечер - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Канал 5 - Македонија

Измените и дополнувањата на Изборниот законик беа донесени во понеделникот и со нив се предвидува до локалните избори закажани...

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Сител - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - A1on - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Либертас - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

Огласот за член на ДИК на 15 собраниска седница

Огласот за член на ДИК на 15. собраниска седница

пред 8 месеци - Локално - Македонија

Предлог одлуката за објавување јавен оглас за избор на член на Државната изборна комисија (ДИК), поднесена од пратениците Африм Гаши, Томислав Тунтев и Ејуп Аљими, денеска ќе биде на дневен ред на 15.

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА?

пред 9 месеци - 24 вести - Македонија

БЕСА и официјално ќе добие свој член во ДИК на местото кое до сега го држеше претставникот на ДПА Бедредин Ибраими.  Ова...

Кадровски измени во составот на ДИК

Кадровски измени во составот на ДИК

пред 9 месеци - Алфа - Македонија

Партиите постигнале консензус околу предлог измените на изборниот законик со кој се предвидува можност за разрешување на член на ДИК и пред истекот на неговиот мандат, со што ќе се овозможи БЕСА да добие член во ДИК.

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

БЕСА влегува во ДИК на местото на ДПА

пред 9 месеци - Локално - Македонија

БЕСА и официјално ќе добие свој член во ДИК на местото кое до сега го држеше претставникот на ДПА Бедредин Ибраими. Ова следува...

Шилегов Со измените на Изборниот законик Беса ќе стане дел од ДИК

Шилегов: Со измените на Изборниот законик, Беса ќе стане дел од ДИК

пред 9 месеци - Локално - Македонија

Петре Шилегов, пратеникот од редовите на СДСМ во Собранието, денеска на прес-конференција соопшти дека парламентарните политички...

Времеплов
x